KAIP SODE VAKARAIS SUKURTI IŠSKIRTINĘ ATMOSFERĄ?

Dekoratyvinis sodo apšvietimas yra prasmingas visais metų laikais. Jeigu norite savo namų aplinkoje jaustis tarsi pasakoje, nesnauskite ir įsigykite laukui skirtas lempučių girliandas, dekoratyvinius žibintus ir kitokios šviestuvus. Visa šia atributika savo klientus aprūpina internetinė įmonė: https://blinky.lt/.

Kaip pagyvinti vakarinį peizažą sode?

Vakariniam peizažui pagyvinti labiausiai tinka šilta geltona spalva. Ja apšviesti itin gražiai atrodo ryškiaspalviai vaismedžių vaisiai – šermukšniai, raudonšoniai rudeniniai obuoliai, rausvosios slyvos ir kt. Sodo augmenijai ir jos vaisiams apšviesti yra skirti dekoratyviniai žibintai. Be to, geltonai apšviesti medžiai ir kitokie sodo augalai atrodo labai gyvybingi. Sutemose išryškėja augalų siluetai, grakščios jų šakų linijos.

Kaip sode panaudoti kryptingą šviesą?

Kryptinga šviesa, kurią skleidžia prožektoriai, sode padeda sukurti ypatingą ir šventišką sodo šviesų įspūdį. Prožektoriais galima apšviesti ne tik pavienius, savo forma įdomesnius augalus, jų vainikus, bet ir pasirinktas augalų grupes, nukreipiant į jas norimos spalvos šviesos srautą. Toks apšvietimas labiausiai tinka alpinariumo apšvietimui.

Kokį vaidmenį atlieka dekoratyvinis augalų apšvietimas?

Augalus galima apšviesti pačiomis įvairiausiomis spalvomis, priklausomai nuo to, kokio įspūdžio siekiama. Tinkamai parinkta spalva paryškina augalo gražiąsias spalvines savybes, jų struktūrą ir tuo pačiu pridengia esamus vizualinius trūkumus.

Pavyzdžiui, rudenį raudonai apšvietus dekoratyvinio klevo lapus, vaizdas pasidaro išskirtinai įspūdingas. Todėl jei tik yra noras ir galimybė, augalų apšvietimą sode reikėtų palikti pradedant pavasariu, kai augalai pražysta ir baigiant rudeniu, kai augmenija nusidažo auksu ir raudoniu.

Kokios rūšies girliandas rinktis sodo apšvietimui ir kaip jas komponuoti?

Sodo apšvietimui būtina rinkti neabejotinos kokybės LED lempučių girliandas, specialiai skirtas naudoti lauko sąlygomis, nes šios girliandos nebijo nei lietaus, nei sniego, nei karščio, nei šalčio, todėl tinka naudoti visais metų laikais.

Kadangi šios girliandos yra sudarytos iš nekaitrių lempučių, jos negali pakenkti augalams. Be to, jos naudoja labai mažai elektros energijos, todėl tikrai yra ekonomiškos. Jei sodo apšvietimui naudojamos girliandos, tada jas reikėtų kabinti ant šakų tose sodo vietose, kurių grožį norima pabrėžti ir tuo pačiu sukurti paslaptingą nuotaiką.