Fotoepiliatorių naudojimas namuose – ar tai saugu?

Nepageidaujamų kūno plaukų šalinimas panaudojant fotoepiliacijos metodą jau nėra naujovė. Grožio pramonėje fotoepiliacija naudojama jau daugiau nei 15 metų, o daugelis jei dar ir nėra šios procedūros išbandę, bent jau girdėjo apie tai. Kiek naujesnis išradimas yra namų vartotojams skirti fotoepiliatoriai, kurie suteikia unikalią galimybė naudotis visais fotoepiliacijos patogumais plaukelius šalinant savarankiškai, tiesiog namuose.

Inovatyvi ir pažangi fotoepiliacijos technologija buvo įvairių specialistų bendro darbo rezultatas – taip sukurtas efektyvus ir puikų ilgalaikį rezultatą užtikrinantis depiliacijos būdas tiek moterims, tiek vyrams. Šiuolaikinė pažanga leido profesionaliam naudojimui skirtus fotoepiliatorius sumažinti ir modifikuoti taip, kad jie būtų itin patogūs ir visiškai saugūs namų naudotojams. Impulsinė šviesa veikia odos paviršiuje ir yra sugeriama plauko stiebe esančio melanino, todėl depiliacijos procesas vyksta itin tiksliai ir efektyviai. Fotoepilitorius – tai išradimas, kuris leis pamiršti visas neigiamas įvairių depiliacijos būdų pasekmes: skausmą, sudirgusią odą, įaugusius plaukelius ir kt.

Kaip veikia fotoepiliatorius, skirtas naudoti namuose

Nors namų naudotojams skirti fotoepiliatoriai savo išvaizda yra gana skirtingi, visi jie veikia naudodami tą pačią technologiją. Be to, šių įrenginių naudojamas plaukelių šalinimo principas yra toks pats, kokį naudoja ir profesionalams skirta įranga bei panašus į medicininio lazerio veikimą.

Intensyvios pulsinės šviesos blyksnio metu yra išskiriamos įvairaus ilgio šviesos bangos. Šią šviesą pritraukia ir sugeria pigmentas, esantis plaukelio stiebo viduje, melaninas. Jis veikia tarsi taikiklis, nurodantis vietą fotoepiliacijos veikimui. Pasiekusi savo tikslą šviesa virsta šiluma ir taip paveikia plaukelio svogūnėlį – jis nebeatauga ilgą laiką.

Fotoepiliatorius veikia tam tikru plotu, todėl toks plaukelių šalinimo būdas yra gana greitas ir patogus, nors trupučio kantrybės visgi pareikalaus. Nors pirminį rezultatą galima pamatyti jau po pirmosios procedūros, norint maksimaliai puikaus rezultato reikės keleto procedūrų ciklo. Šis ciklas yra paremtas natūralių kūno plaukų augimo ciklu, nes šviesos bangos gali paveikti tik tuos plaukelius, kurie yra augimo stadijoje. Tokių plaukelių skaičius vienu metu nėra itin didelis ir gali siekti iki trečdalio, tad jei po depiliacijos neiškrito visi plaukeliai, vadinasi likusieji nebuvo augimo stadijoje. Ir tai visiškai nereiškia technologijos neveiksmingumo, priešingai, kartojant depiliacijos procedūras matysite aiškų progresą, kol bus pasiektas ilgalaikis rezultatas.

Fotoepiliacijos namuose privalumai

Ilgalaikis efektas yra tas privalumas, kurį daugelis vartotojų vertina kaip svarbiausią. Atlikus procedūrų ciklą puikiai odos išvaizdai palaikyti pakanka tik palaikomųjų procedūrų, kurios atliekamos pagal individualų plaukelių augimo tempą, tačiau dažniausiai pakanka vos vienos procedūros kas porą mėnesių. Tai iš tikrųjų yra ilgaikiškiausią rezultatą suteikiantis depiliacijos būdas.

Kitas svarbus privalumas – kaina. Fotoepiliatorių kainos, pavyzdžiui, Europos rinkoje populiaraus gamintojo „Silk‘n“ gaminių, kainos svyruoja nuo šimto iki kelių šimtų eurų. Kalbame apie kokybiškus fotoepiliatorius, kuriuos sėkmingai galima naudoti ne vienerius metus. Žinoma, prekybos centruose galima rasti ir vos keliasdešimt eurų kainuojančių prietaisų, tačiau jie tarnauja itin trumpai. Taigi, kokybišką daiktą pirkti visada apsimoka labiau – vienkartinė investicija į fotoepiliatorių leis ženkliai sumažinti išlaidas depiliacijai ir džiaugtis puikiu rezultatu.

Beskausmė depiliacija tapo įmanoma tik išradus fotoepiliatorius. Visi kiti depiliacijos būdai – skustuvai, vaško juostelės, depiliaciniai kremai ir kt. – dažnai sukeldavo išties didelį skausmą arba itin nemalonius pojūčius po procedūros: odos perštėjimą, tempimo jausmą, įvairias alergines reakcijas, o taip pat ir skausmą. Fotoepiliatoriai veikia tik paviršiniame odos sluoksnyje ir nusitaiko į plauko folikulą, tad odai nepadaroma jokios žalos. Taip išvengiama neigiamų odos reakcijų, o ir pats procesas nėra skausmingas – viskas, ką galima pajusti fotoepiliatoriumi šalinant nepageidaujamus plaukelius yra šiluma.