Skirtumas tarp rankų darbo papuošalų ir garsių prekių ženklų gaminių

Pigią, dažniausiai iš plastiko ar pigaus metalo pagamintą bižuteriją, dažnai galima nusipirkti prekybos centre ar turguje. Tokiais papuošalais dažnai mėgsta pasipuošti „žalias“ jaunimas. Tai nėra nieko smerktino. Jaunimui, dažnai tenka išgirsti, tinka viskas. Subręsti kokybiškiems, stilingiems ir prabangiems aksesuarams jie dar turės laiko.

Tuo tarpu, pilnametystės sulaukę merginos, moterys ir brandesnio amžiaus damos nori pasipuošti išskirtinai kokybiškais papuošalais. Tuomet akys krypsta į rankų darbo papuošalus arba garsių prekių ženklų, kitaip vadinamų brendų gaminius. Kuo jie panašūs ir kuo skiriasi?

Paminėti brendiniai ir rankų darbo papuošalai turi keletą esminių bendrų bruožų:

  • Jie yra pagaminti iš aukštos kokybės medžiagų;
  • Pasižymi aukštesne kaina, nei masinės gamybos papuošalai;
  • Šių gaminių estetinis vaizdas visuomet atitinka paskutines mados tendencijas.

Tuomet, tikriausiai, paklausite, kuo jie skiriasi? Garsių prekių ženklų juvelyriniai gaminiai dažnai būna pagaminti ne Lietuvoje. Todėl jiems naudojamos medžiagos, nors ir pasižyminčios aukšta kokybe, gali būti tiek vizualiai, teik jutimiškai šiek tiek svetimos mūsų kūnui ir akims. Jokiu būdu nenorime teigti, jog, sakykim, Dior ar Gucci papuošalai Jums netiks. Anaiptol, pasipuošę garsaus prekės ženklo vėriniu ar auskarais tikrai sulauksite tiek susižavėjusių, tiek pavydžių žvilgsnių.

Štai rankų darbo gaminiai, kuriuos kuria mūsų šalies papuošalų kūrėjai, turi vieną išskirtinį bruožą – autentiškumą. Vargu ar kitur rasite gintaro gabalėliais inkrustuotą apyrankę, ar lašelio formos gintarinius auskarus. Be to, rankų darbo papuošalus, kaip taisyklė, kuria vienas žmogus. Tad juose būna sudėta kūrėjui būdinga specifinė papuošalų pasaulio filosofija. Tuo tarpu, garsių prekės ženklų kompanijose dažnai dirba visa dizainerių komanda. Tad gaminiuose pinasi įvairiaplanės idėjos ir sprendimai.

Jeigu susidomėjote mūsų šalies rankų darbo papuošalų kūrėjų darbais, apsilankykite minimaltouch.lt/golden-touch.