Kaip pasirinkti kilimą lauko terasai?

Suprojektuoti lauko terasos erdvę gali būti labai įdomu, nes pasirinkimų, kaip viskas gali atrodyti, yra labai daug. Šiame straipsnyje patarsime, kaip išsirinkti tinkamą kilimą. Nesvarbu, ar turite mažą kampelį, ar didelę terasą, lauko kilimėliai yra puikus pasirinkimas! Jie yra ekonomiški, ilgaamžiai, lengvai valomi ir spalvingi! Tinkamas lauko kilimas gali sukurti labai jaukią atmosferą. Bet nuo ko pradėti? Štai keli dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti ieškant tobulo lauko kilimėlio.

Kokia yra jūsų vizija?

Terasos projektavimas yra panašus į vidaus erdvę. Apsvarstykite, kaip norite jaustis šioje erdvėje ir kam ši erdvė naudojama. Ar tai yra tarsi svetainė, kur galima atsipalaiduoti ir mėgautis diena su draugais ir šeima? Ar tai lauko valgymo zona griliui, ar vakarėliai prie baseino? O gal ši vieta yra jūsų priekinė veranda, kurioje norite, kad kas nors, kas žengia į ją, jaustųsi laukiamas?

Tinkamo dydžio lauko kilimo pasirinkimas

Tinkamo lauko kilimėlio dydžio pasirinkimas turi būti pagrįstas jūsų terasos išdėstymu. Lauko kilimų yra daugybė dydžių, nuo 2×3 iki 11×14. Spręsdami dėl dydžio, kuris jums yra tinkamas, atsižvelkite į savo erdvę ir į tai, ką bandote sukurti toje vietoje. Dėdami kilimėlį, būtinai palikite 30–60 centimetrų atstumą nuo kilimėlio kraštų iki sienos. 

2×3 kilimas gali būti puikus mažoje erdvėje. Jei jūsų įėjimas yra didesnis, pabandykite naudoti 3×5 arba 4×6. Tai suteiks didesnį spalvų atspalvį ir sukurs jaukumo jausmą.

Kilimo medžiagos

Pasirinkti kiliminės dangos medžiagą dabar gali pasirodyti ne taip svarbu, tačiau vertinant įlgą perspektyvą tai yra labai svarbu. Jūsų lauko kilimėlio medžiaga lemia, kiek laiko turėsite skirti priežiūrai. Tokios nepalankios sąlygos kaip drėgmė ir UV spinduliai gali sumažinti ilgaamžiškumą, todėl svarbu būti atsargiems. Lauko kilimėliai yra dviejų pagrindinių kategorijų:

1) Sintetiniai pluošto kilimėliai. Šie kilimai yra pagaminti iš polipropileno. Tai daro lauko kilimėlį nepralaidų vandeniui ir puikiai tinka jūsų verandai ar terasai. Polipireno valymas yra greitas ir lengvas uždavinys. Tačiau jie nėra tokie minkšti ir organiški kaip natūralios medžiagos.

2) Natūralaus pluošto kilimėliai.

Šios kategorijos kilimai gali puikiai atrodyti, tačiau medžiagos pasirinkimas yra svarbesnis. Paprastos medžiagos, tokios kaip džiutas ir jūros žolių kilimai, negali būti naudojamos lauke. Bambukas arba sizalis yra puikus pasirinkimas uždengtai verandai nuo drėgmės. Poliesteris yra labiausiai paplitęs natūralaus pluošto kilimas. Jis atsparus dėmėms ir liepsnai. Jei kils nepalankus oras, turėsite įnešti šį kilimą į vidų.