Kaip gerai atrodyti ir sveikai jaustis?

Visi norime būti gražūs ir sveiki, bet vieniems tai pavyksta, o kitiems ne. Sakoma, kad daug kas priklauso nuo genetikos ir gyvenimo būdo, tačiau nereikia pamiršti savo mitybos įpročių.

Atsakykime sąžiningai sau į klausymą, kaip sekasi laikytis sveikos mitybos ir kokie to rezultatai?

Jeigu sakysite, kad jus nesimaitinate sveikai:

Nesveikas maistas apkrauna mūsų organizmą, apsunkindamas ir užkemšantis skrandį, taip sukeliant sotumo jausmą. Taip pat nepripildo reikalingomis medžiagomis, kurios gyvybiškai reikalingos ne tik sveikatai, bet ir grožiui, nes mūsų oda, plaukai, nagai negauna pastiprinimo, todėl skundžiamasi akne, plaukų slinkimu ir lūžinėjimu, susiduriama su kitomis nepageidautinomis išraiškos formomis. Negana to, jaučiami nuotaikų svyravimai, irzlumas, agresyvumas, gali pašlyti sveikata. Tai signalai, kurie tikrai nepraeis be dietologo konsultacijos ir sveikos mitybos plano sudarymo.

Jeigu manote, kad maitinatės sveikai:

Reikia suprasti, kad sveika mityba yra gerai, bet dar geriau, kuomet ji pritaikyta individualiai mūsų organizmui. Sveikas gyvenimo būdas yra didelis žingsnis, norint pagerinti savo gyvenimo kokybę. Jeigu galvojate, kad darote viską, bet sveikata ir grožis apleidžia jus, reikia rimtai susimąstyti apie gydytojo dietologo konsultacija. Sveikos mitybos planas savaitei, sudarytas kartu su dietologu bus žymiai veiksmingesnis, negu savarankiškas eksperimentavimas. Dietos centras padės kartu pasiekti norimų rezultatų. Dietologas susipažins su jūsų organizmu, padarys išsamius tyrimus ir pritaikis individualų mitybos planą savaitei, kuris nebus kenksmingas, jo galima bus laikytis net ne vieną savaitę, o kelias iškarto. Žinoma, tie patys maisto produktai gali greitai atsibosti ir tai labai žmoniškas dalykas, todėl dietos centras gali pasiūlyti nebrangias mitybos plano korekcijas.

Jeigu laikotės dietos:

Dietos laikymasis, atsisakant tam tikrų maisto produktų, nėra ir negali būti prilyginamas sveikai mitybai. Susidaręs klaidingas įvaizdis, daugelį mūsų supainioja. Toli gražu sveikos mitybos negalima sieti su dieta, nebent lankototės pas gydytoją dietologą, kuris jums padeda sudaryti tinkamą mitybos planą. Laikantis bet kokios dietos, kuri nėra priskirta specialisto, gali paskatinti ne tik papildomų kilogramų atsiradimą, tačiau ir sveikatos negalavimus. Profesionalus dietologas Vilniuje dietoscentras.lt padės išspręsti visus su dietos klausimais ir sveikata susijusius klausimus.