Kokiais būdais tiesinami dantys vaikams ?

Kreivi dantys varo ne vieną suaugusį į neviltį. Ypač tai gali juos paveikti, matant kaip vaikui auga kreivi dantys ir įtakoja jo laimingą gyvenimą. Itin svarbu laiku atkreipti dėmesį į kreivus vaikų dantis ir pradėti juos gydyti kol neįvyko sąkandžio pakitimų ar neatsirado dantenų uždegimo.

Įvairūs dantų tiesinimo būdai yra puikiai pritaikyti vaikams ir esant jauname amžiuje, sukelia mažiau diskomforto. Taip pat jų variacijos gali priklausyti nuo esamos burnos būklės, amžiaus ir žinoma tėvelių finansinių galimybių.

Dantų tiesinimo būdai

Modernioje medicinoje vis daugėja dantų tiesinimo pasirinkimų. Nors tai labai priklauso ir nuo reikiamos korekcijos, pacientai dažnai gali rinktis tarp labai paprastų ar estetiškesnių būdų. Visgi yra trys pagrindiniai būdai – breketai, ortodontinės plokštelės bei kapos.

Breketai

Breketai yra skirstomi į vidinius ir išorinius. Vidiniai breketai tvirtinasi prie vidinio dantų paviršiaus todėl minimalizuoja karieso riziką. Jie yra visiškai nematomi, todėl galima tiesinti dantis plačiai šypsantis ir niekas net neįtars, kad vyksta gydymas.

Išoriniai breketai gali būti metaliniai, keramikiniai ar beligatūriniai. Metaliniai breketai yra dažniausiai sutinkami ir matomi mūsų aplinkoje. Jie viso gydymo metu išlaiko nepakitusią spalvą, bei negadina emalio. Keramikiniai breketai skiriasi tik tuo, kad jie yra pritaikomi prie dantų spalvos ir tampa mažiau matomi aplinkinių. Beligatūriniai breketai turi modernią užraktų konstrukciją, kuri leidžia sutrumpinti gydymo laiką ir rečiau lankytis pas ortodontą.

Ortodontinės plokštelės

Šis dantų tiesinimo būdas yra skirtas tik vaikams tarp 8-13 metų. Dantų plokštelė vaikams padeda plėsti žandikaulį ir užtikrina pakankamai vietos dantims.

Kapos

Kapos naudojamos tik esant lengviems atvejams. Jos yra permatomos ir plonos todėl yra nepastebimos aplinkinių.

Visi dantų tiesinimo būdai yra veiksmingi, tačiau priklauso nuo kiekvieno finansinių galimybių ir gydymo sudėtingumo.