Kaip pagerinti regėjimą be medikų?

Akis, tai pagrindinis žmonių pojūčių organas, kurio dėka galime matyti mus supančius žmones bei aplinką. Kai kuriais atvejais regėjimas gali sutrikti, sukeldamas diskomfortą ar net rimtus sveikatos negalavimus. Norint to išvengti būtinas profilaktinis akių tyrimas bei keletas metodų padedančių apsaugoti akis nuo įvairių sutrikimų.

Akių mankšta

Akys nuo nuolatinio darbo, ypač kompiuteriu, stipriai įsitempia ir gali pradėti skaudėti. Tokios įtemptos akys ilgainiui skausmą gali perkelti ir į galvos sritį. Norint to išvengti patariama nuolatos mankštinti akių raumenis. Tai padaryti labai paprasta ir trunka ne ilgai. Vienas iš pratimų – stipriai užmerkti akis 5-ioms sekundėms, o po to staigiai jas atmerkti. Tai daryti rekomenduojama pakartotinai bent 8 kartus. Kitas pratimas, laikant galvą vienoje padėtyje sukioti akis į kairę ir į dešinę. Po to tą patį padaryti žiūrint į apačią ir viršų. Šį pratimą rekomenduojama pakartoti bent 5 kartus. Paskutinis iš pratimų – akių sukimas užsimerkus. Tai rekomenduojama daryti palengva bent 30 sekundžių.

Akių masažas

Jaučiant akių nuovargį nevalyvai kyla ranka jas patrinti. Tai darant neatsakingai, galimas svetimkūnio patekimas. Norint to išvengti rekomenduojama ramiai atsisėsti, užsimerkti bei akis švelniai masažuoti pagal laikrodžio rodyklę. Tokį masažą rekomenduojama atlikti bent minutę, o norint veiksmingo rezultato dar pasėdėti bent 2 min užsimerkus. Esant koronaviruso  viruso grėsmei, prieš atliekant tokį masažą būtina kruopštus rankų plovimas muilu, nenaudojant spiritinių gaminių, kurie galėtų sudirginti akis dar labiau.

Mityba

Akys, kaip ir kiti organai priklauso nuo bendros kūno savijautos bei vartojamo maisto. Norint turėti sveikas ir vitaminų kupinas akis rekomenduojama maisto racioną praturtinti morkomis bei mėlynėmis. Tai itin nesudėtinga ir galima padaryti jas įsidedant į salotas, desertus ar geriant sultis.

Taigi, norint atgaivinti suskaudusias ar pavargusias akis būtina reikalingų vitaminų vartojimas, akių mankšta bei masažas. Visi šie veiksmai naudingi jaučiant nemalonumą akyse. Tokiu atveju, jei šie išvardinti veiksmai nepadeda, rekomenduojama aplankyti oftalmologo konsultacija Vilniuje, kur bus padaryti išsamūs akių tyrimai, diagnostikos bei esant poreikiui pritaikyti gydymo metodai.