Kaip pagerinti savo psichinę sveikatą?

Šiais urbanistiniais laikais žmogui kyla itin daug psichologinių rūpesčių ir problemų. Kamščiai, stresas darbe ir net užterštas oras gali būti neigiamą įtaką darantys faktoriai. Itin svarbu atpažinti psichinei sveikatai kenkiančių poveikių simptomus ir su jais susidoroti – kartą ir amžiams – kad tie simptomai neišsivystytų į tokias ligas kaip depresiją, nemigą ar pervargimą.

Sužinokite, kas įtakoja jūsų psichinę sveikatą

Jeigu pradedate jaustis slogiai, kamuoja nemalonios mintys ar išgyvenimai, pabandykite atsekti tų minčių šaltinį. Dažnai tai gali būti pervargimas darbe, konfliktas su antra puse ar nepilnavertiškumo jausmas. Jeigu jums sunku rasti simptomus, apsvarstykite galimybę pagilinti savo psichologines žinias. Tą padaryti padės psichologinės knygos. Jose rasite profesionalių psichologų patarimus pačiomis įvairiausiomis temomis – dėl darbo, šeimos, santykių, psichinės sveikatos ar kamuojančio nerimo. Dar geriau jums gali padėti vizitas pas psichologą. Dėl kažkokių priežasčių yra nusistovėjusi stigma prieš pokalbius su psichologu. Nusistovėjęs požiūris – kad pokalbis su psichologu yra nieko vertas, tiesiog sumoki, kad pasikalbėtum su žmogumi. Kažkodėl yra ignoruojamas faktas, jog psichologai – aukštąjį išsilavinimą turintys specialistai, užsiimantys psichine žmonių sveikata. Todėl rekomenduojame vengti šios stigmos, į šios profesijos žmones žiūrėti su derama pagarba ir įvertinti jų išsilavinimą bei patirtį, kuri jums gali būti itin naudinga.

Psichinės būsenos gerinimas čia ir dabar

Yra begalės būdų kaip pagerinti žmogaus būseną. Geriausia yra atsižvelgti į asmeninius interesus ir charakterio savybes – kiekvienas žmogus turi savo specifinius pomėgius. Jais ir yra rekomenduojama užsiimti, kai pasijaučiate blogai. Puiki idėja – išvystyti įprotį užsiimti tam tikru pomėgiu, kai jaučiatės prislėgti. Tokiu atveju smegenys visada žinos sprendimo būdą tam tikrai problemai ir išsivystys tarsi refleksas užsiimti ta veikla kai pasijusite blogai. Ir pasirinkta veikla itin efektyviai padės spręsti kamuojančią psichologinę problemą. Taip pat verta išbandyti pasivaikščiojimus ar skaitymą lauke. Grynas oras ir gamta, pagal mokslininkų tyrimus, vienas iš geriausių būdų padėti susitvarkyti savo psichologines problemas. Tai yra vienas iš paprasčiausių būdų.