Kobido masažas: viskas, ką reikia žinoti

Sakoma, kad grožis – krintanti į akis Dievo dovana. Tačiau, deja, su metais grožis blėsta. Kai kurie naudojasi plastikos chirurgų paslaugomis, kiti naminėmis veido kaukėmis, o treti – masažais ir veido mankštomis. Kobido masažas – yra vienas žinomiausių ir labiausiai grožį bei jaunystę puoselėjančių masažų, kurie atliekami visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Tad šiandien – viskas apie jį.

Kobido masažo istorija

Kobido masažas buvo sugalvotas senovės Japonijos samurajų, siekiant atkurti ir palaikyti fizinę ir psichinę jų pusiausvyrą prieš kiekvieną kovą. Kobido kaip masažas pradėtas praktikuoti dar 1472 m., kuomet tuometinė imperatorienė reikalavo gydymo, kuris puoselėtų ir išlaikytų jos išskirtinį grožį. Kobido terapinis masažas buvo laikomas amžinos jaunystės eliksyru ir išimtinai atliekamas tik imperatoriškos šeimos atstovams.

Dabar šis masažas paplitęs visame pasaulyje, tačiau labiausiai, be Azijos šalių, įvaldytas Ispanijoje, Italijoje, Rusijoje ir Skandinavijos šalyse.

Kobido masažas – kas tai?

Kobido masažo tikslas – suteikti bei išlaikyti sveikatą, energiją, jaunystę ir grožį. Ši procedūra apima kaklo, sprando, veido ir galvos sritis. Ne paslaptis, kad veide yra itin daug akupunktūrinių taškų, kurie veikia gyvybinius meridianus, vidaus organus ir taip toliau, o šis masažas – geriausias būdas šiuos taškus judinti, reguliuoti, pasiekti.

Nors masažuojamos tik minėtos zonos, vis dėlto procedūra veikia visą kūną, nes poveikis – labai gilus ir visupusiškas. Pasak specialistų, šis masažas veikia ne tik kūną, bet ir sielą, dvasią, protą.

Kobido masažo nauda

Šis masažas padeda pakelti odos tonusą, subalansuoja drėgmę, atjaunina odą, pagerina bendrą veido odos būklę. Taip pat ši procedūra palaipsniui sumažina raukšles ir užkerta kelią naujų raukšlių susiformavimui.

Kaip ir kiti masažai, taip ir šis, mažina stresą, nervinę įtampą, atpalaiduoja raumenis. Kobido pagerina kraujotaką, limfos apykaitą, padeda aprūpinti veido odą reikalingomis medžiagomis ir pašalina toksinus.

Rezultatai ir kainos

Japoniško kobido masažo trukmė – 90 minučių. O idealiam efektui išgauti reikalinga atlikti bent 7 procedūras per 4-5 savaites. Vėliau pakartotinai reikia kartoti kas 1-2 metus (priklausomai nuo odos būklės, gyvenimo būdo, sveikatos).

Kobido masažas kainuoja 35-65 eurus. Kaina priklauso nuo miesto bei klinikos/masažų salono.