Kas yra sveikata?

Kas yra sveikata?

Sveikata – viena tų temų, kuria kalbėti galima labai daug. Be to, kalbant šia tema, yra labai svarbu aptarti įvairius aspektus. Tačiau įdomiausia tai, kad, jei bandytume atsakyti į klausimą, kas yra sveikata, tai ne vienas, išgirdęs jį, pirmiausia sutriktų ir net nežinotų, ką atsakyti. Įdomus dalykas tas, kad daugelis žmonių net nesusimąsto apie sveikatą iki tos minutės, kol jaučiasi puikiai. Taigi būtent todėl, nesunku suprasti, kodėl dauguma žmonių galvoja, kad sveikata yra galimybė jaustis puikiai, nesirgti ir visada būti žvaliems bei energingiems.

Dar daugiau – kai kurie žmonės yra linkę sakyti, kad būtent sveikata yra brangiausia žmogaus turtas, kiti sako, kad savo sveikatą turime puoselėti kiekvieną dieną. Tačiau, ar kuris nors iš mūsų susimąstome, koks yra tikrasis sveikatos apibrėžimas?


Norėdami geriau suprasti, kas yra žmogaus sveikata, turėtume atkreipti dėmesį ir į tai, ką apie sveikatą sako su ja su susijusios organizacijos ar reglamentai. Štai, pavyzdžiui, Pasaulio sveikatos organizacija tvirtina, kad „Sveikata – tai fizinė, dvasinė ir socialinė gerovė, o ne tik ligos ar negalios nebuvimas.“ Taigi, jei vadovautumėtės šiuo apibrėžimu, tai galėtume teigti, kad žmogui nepakanka nesirgti ar neturėti negalios, jis taip pat turi fiziškai, dvasiškai ir socialiai jaustis puikiai, tuomet bus galima sakyti, kad toks žmogus yra sveikas. Na, o, jei remtumėmės LR Sveikatos sistemos įstatymu, tokiu atveju, pastebėtume, kad „Sveikata – asmens ir visuomenės fizinė, dvasinė ir socialinė gerovė“.

Taigi, belieka tik daryti išvadą, kad abu šie apibrėžimai yra labai panašūs ir teigia, kad sveikas žmogus yra tas žmogus, kuris tiek fiziškai, tiek dvasiškai, tiek socialiai jaučiasi puikiai. Taigi, jei visais šias aspektais jūsų būsena yra puiki, tuomet jūs esate sveikas žmogus.

Na, o pabaigai belieka tik priminti, kad kasdien turite rūpintis savo sveikata. Kaip tai padaryti, sužinosite http://bukimegrazus.lt/