Kokios yra erekcijos sutrikimų priežastys?

Erekcijos sutrikimai labai žeidžia vyrų savimeilę, nes dėl šio negalavimo jie negali pilnavertiškai atlikti lytinio akto. Dažnai šią ligą lemia žalingi įpročiai, padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje, mažas fizinis aktyvumas, nervinė įtampa darbe bei namuose, netinkamai kontroliuojama cukraligė.

Kada dėl erekcijos sutrikimų būtina kreiptis į gydytoją?

Jei erekcija sutrinka retokai, tada nėra reikalo šio reiškinio tapatinti su liga. Tačiau jei šis reiškinys kartojasi be pertraukos ir trukdo normaliai atlikti lytinį aktą, arba jau trunka daugiau kaip tris mėnesius, tada negalima rizikuoti tolesne savo sveikata ir normaliu gyvenimu ir būtina kuo greičiau kreiptis į gydytoją.

O pablogėjusi erekcija gali ištikti visas tris vyrų grupes – jaunus, vidutinio amžiaus ir pagyvenusius vyrus. Skirtingame amžiuje – skirtingos erekcijos sutrikimų priežastys. Ir visoms joms yra būtinas atitinkamas gydymas.

Dėl ko gali sutrikti erekcija jauniems vyrams?

Dažnai erekcijos sutrikimai jaunus vyrus užklumpa dėl psichologinių priežasčių, kai dėl seksualinės patirties neturėjimo jie labai jaudinasi, nori pasirodyti šauniai, tačiau viskas baigiasi apsijuokimu lovoje. Kuo daugiau tokios neigiamos patirties, tuo sunkiau atsistatyti.  

Taip pat tam reikšmės gali turėti ir netinkama akto atlikimo vieta bei laikas, kai bijoma būti kitų asmenų netikėtai užkluptiems. Tiesa, galimas ir toks variantas, kai erekcijos sutrikimai atsiranda dėl per anksti, dar paauglystėje, pradėto lytinio gyvenimo.

Kodėl sutrinka erekcija vidutinio ir vyresnio amžiaus vyrams?

Vidutinio amžiaus vyrams nuolatiniai ir pastovūs santykiai su gerai pažįstama partnere apsaugo nuo erekcijos sutrikimų. Tačiau galimi nemalonumai tada, jei keičiamos partnerės, daug atsitiktinių santykių. Taip galima ne tik erekciją prarasti, bet ir dovanų gauti venerinę ligą. Tačiau artėjant prie penkiasdešimties metų amžiaus atsiranda daug kitų ligų, blėsta ir potencija, organizmas gamina mažiau spermos.

O garbingo amžiaus sulaukę vyrai dažnai patiria erekcijos sutrikimus, nes tada juos slegia ryškūs kraujotakos pakitimai, aterosklerozė, įvairios lėtinės ligos, sekinančios fizines jėgas. Tačiau ir jiems įmanoma padėti paskyrus tinkamą gydymą, viena iš tokių priemonių – tai vaistas vardenafilis, kuris yra skiriamas suaugusių vyrų erekcijos sutrikimams gydyti.