Sodo purkštuvai: kurie tinkamiausi?

Metų laikai keičiasi, o kasmet artėjant ar jau atėjus pavasariui žmonės skuba pasirengti sodus ir daržus, kad būsimas derlius džiugintų tiek akis, tiek skrandį. Rengiantis lauko darbams reikia pasirūpinti ir pačių augalų, žemių bei trąšų įsigijimu. Jeigu tai darote pirmą kartą, tai jums gali prireikti pagalbos, nes prekių, kurių jums reikės sodo darbuose – ne viena. Visgi, vienas iš dalykų, kurio reikia nepamiršti – tinkami sodo purkštuvai. Jų yra tikrai ne viena rūšis, todėl gali iškilti dilema, kuriuos gi sodo purkštuvus pasirinkti?

Sodo purkštuvų rūšys

Jeigu nusprendėte, kad jums laikas įsigyti tinkamus sodo purkštuvus ir pasirūpinti savo sodo ar namo veja, vaisiais, o gal gėlėmis, tai pirmiausia turite išsirinkti sau priimtiniausią variantą. Rinkoje galite pamatyti net kelias sodo purkštuvų rūšis, štai keletas jų:

  • Slėginiai sodo purkštuvai. Slėginiai purkštuvai veikia taip, kad prie jų nereikia stovėti, nes vandens slėgis, einantis iš purkštuvo, puikiai atlieka savo darbą ir palaisto augalus. Dažniausiai slėginius sodo purkštuvus renkamasi naudoti soduose, laistant didelius gėlių plotus ar net šiltnamius.
  • Rankiniai sodo purkštuvai. Rankiniai sodo purkštuvai dažnai yra naudojami tada, kai reikia apipurkšti nedidelius gėlių plotus. Dėl šios priežasties šiuos sodo purkštuvus renkamasi naudoti namuose – kambarinėms gėlėms. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad rankinių sodo purkštuvų negalite naudoti ir savo sode ar lauko gėlėms. Rankiniai sodo purkštuvai pasitarnaus laistant gėles, kurios pasodintos prie terasų, namų kampų ar bet kur kitur vazonuose.
  • Akimuliatoriniai sodo purkštuvai. Akumuliatoriniai sodo purkštuvai yra tinkami sodo, daržo ir šiltnamio priežiūrai. Šie purkštuvai dar yra naudojami ne tik sodo darbuose, bet ir namų buityje, pavyzdžiui, kaip dezinfekavimo ar valymo purkštuvai, taip pat naikinant pelėsius ar kitus nešvarumus.

Jeigu nieko nenutuokiate apie purkštuvus, tačiau žinote, kad jums reikia pasirūpinti aplinka – ne problema. Šiais technologijų laikais prieš pirkdami purkštuvus drąsiai susisiekite su juos parduodančia įmone ir klauskite pardavėjų, ką jie galėtų parekomenduoti. Pardavėjai tikrai išmano parduodamas prekes, todėl gali pasiūlyti geriausią ir kokybiškiausią variantą už jums prieinamą kainą.