Sandėliavimo sprendimai

Ne vienai įmonei, kuriai būtinas prekių sandėliavimas, iškyla klausimas: sandėlį geriau įsigyti, nuomoti ar nusipirkti sandėliavimo paslaugą? Turbūt ne retas Jūsų iš kart pagalvosite, kad nuosavas – pigiau ir praktiškiau, tačiau paskaičiavus visas sąnaudas, kurios apims aptarnaujantįjį personalą ir sandėlio išlaikymą, tampa aišku, kad gali būti atvirkščiai.

Pasirinkus sandėliavimo paslaugą atsiveria keletas sandėliavimo sprendimo kelių: pagal vartotojo poreikius parenkama tinkamiausia vieta jo kroviniui. Tai gali būti stelažų ir lentynų zonos, vieta ant grindų. Negabaritinės prekės gali būti saugomos lauko aikštelėse ar sandėlyje. Būtent sandėliavimo vieta labiausiai priklauso nuo krovinio svorio ir gabaritų. Lentynose gali būti saugomos prekės, kurių svoris neviršija 40 t, nes dauguma įmonių turi tokios keliamosios galios krovos darbams ir transportavimui sandėliuose naudojamą krovimo techniką. Sandėliavimo paslaugas teikiančių įmonių patalpose naudojama įranga, kuri reikalinga saugomų prekių aptarnavimui.
Patirtis rodo, kad ilgamečių logistikos įmonių teikiamos sandėliavimo paslaugos suteikia galimybę sumažinti organizacines ir eksploatavimo sąnaudas bei sukoncentruoti daugiau dėmesio į svarbiausią įmonės veiklą.

Sandėliuojamų prekių saugumą užtikrina logistikos įmonės civilinės atsakomybės draudimas, kuriuo apdrausta jų veikla. Be abejo, reikalui ir/ar poreikiui esant, galima papildomai apdrausti sandėliuojamą prekę krovinių draudimu. Įvairūs draudimai garantuoja sandėlyje saugomos prekės saugumą.

Geriausia sandėliavimo sprendimą pasirinkti tuomet, kai prekių kiekis, kurioms reikalingas sandėliavimas, nėra didelis. Tuomet nereikės sukti galvos dėl per didelių išlaidų papildomai prekių saugyklai ir papildomų darbo vietų steigimo. Logistikos įmonių siūlančių šio tipo paslaugas yra galybė, todėl tereikia išsirinkti tinkamiausią ir prieinamiausią variantą būtent Jums.