Virtuvės baldai standartiniame bute: kai nelieka vietos stalui

Nuomojatės butą? O galbūt neseniai įsigijote nuosavą kampelį daugiabučiame name? Statotės namą? Atnaujinate pasenusią virtuvę arba įsirenginėjate ją nuo nulio savo naujame name? Virtuvėje didžiąją erdvės dalį užima virtuvės baldai: integruojamos, pakabinamos ir pastatomos virtuvinės spintelės, o šias užpildome buitiniais prietaisais, indais ir kitais rakandais. O ką jau kalbėti apie viryklę, šaldytuvą ir gartraukį.

Kai kuriuose nedideliuose butuose vis dar tebėra išlikusi sena tradicija – skalbimo mašinos statymas virtuvėje. Tokiu būdu visiškai apstatome virtuvę, kartais nė nelieka vietos stalui su kėdėmis, todėl valgomasis perkeliamas į svetainę. Kartais tie, kurie turi dideles erdves, valgomojo kambarį ar net svetainę sujungia su virtuve. Tačiau daugumoje Lietuvos butų tokios variacijos sau leisti tiesiog negalime – sienų neišgriausi ir tenkinsiesi tokiu laisvu ploteliu, kuris lieka pastačius virtuvės baldus. Deja, bet kartais virtuvės būna tokios mažos, kad jose vos telpa kuklus virtuvinis staliukas ir dvi ar trys kėdės.

Virtuvės paskirtis maisto laikymas ir gaminimas, tačiau ne ką mažiau svarbi ir jos kaip valgomojo funkcija. Juk šeimyniniai pietūs, vakarienė ar pusryčiai suvienija mus pokalbiams ir įkvepia dalintis įspūdžiais ir kulinariniais šedevrais. Vis dažniau standartiniuose butuose nelieka vietos šeimos valgomojo stalui su kėdėmis. Straipsnyje pateikiame kelias fotografijas iš kurių šeimynos, poros ar viengungiai galės pasisemti įkvėpimo savo valgomojo stalui. Tikriausiai, kaip ir daugelis mūsų, turite standartinį, niekuo neišsiskiriantį stalą? Galbūt šis straipsnis ir kelios fotografijos įkvėps įsigyti naują valgomojo stalą, o šis įkvėps dažniau atsisėsti ramiai pavalgyti su malonia kompanija ir pabendrauti.

Virtuvės baldai, traukitės iš kelio, nes į namus atkeliauja akmeniniai, marmuriniai ir metaliniai stalai. Jie tvirti ir ilgaamžiai, o lengvai prižiūrimi gali tarnauti net kelioms kartoms ir tapti puikiais antikvariniais interjero prieskoniais.

Virtuvės baldai, stalai 3

Virtuvės baldai, stalai

Virtuvės baldai kartais gali ir lengvai nustebinti. Štai subtili staigmena: derinama natūrali ir dažyta mediena atrodo tiesiog puikiai ir gyvai.

Virtuvės baldai, stalai

Virtuvinis, valgomojo stalas – transformeris. Turbūt daug kas iš Jūsų tokį turite, esate turėję arba prisimenate, kad Jūsų seneliai tokiu tebesinaudoja. Tai puikus sprendimas ne tik tiems, kurie turi erdves virtuves. Sulankstytas jis užima nedaug vietos, o perneštas į svetainę gali priimti ir daugiau šventiškos vakarienės svečių.

virtuvės baldai, stalai

Apvalūs, ovalūs, stačiakampiai ir kvadratiniai sulankstomi stalai nesunkiai prisitaikys prie Jūsų jaukios, mažos virtuvės. virtuvės baldai, stalas 4

Kad ir kiek vietos turite virtuvėje ar valgomajame. Mūsų patogumui yra sukuriami įvairiausi virtuvės baldai, stalai ir prietaisai, kurie atitiktų specifinius poreikius. Todėl nesunkiai rasite bet kokio dydžio ir stiliaus valgomojo stalą.