Kodėl verta rinktis elektrinį virdulį?

Kalbant apie vandens užvirimo būdus, žmonės yra tarsi pasiskirstę į dvi stovyklas. Vieni žavisi ant kaitlentės naudojamais virduliais, kurie užvirę švilpia įdomią melodiją, kiti nesupranta tokios romantikos ir renkasi greitai užverdančius elektrinius virdulius. Šiandien ir mes pabūsime pastarųjų pusėje bei sudėliosime 5 priežastis, kodėl elektriniai virduliai turėtų atsirasti ir jūsų virtuvėje.

Elektrinis virdulys užverda greičiau

Parduotuvėse daugybė elektrinių virdulių, kurių kiekvienas vilioja įmantriomis savybėmis (gundytis nauju virduliu galite šiame skyriuje: https://www.b-a.eu/c1713/elektriniai-virduliai ). Tačiau kiekvienas, net ir mažiausias, silpniausias, paprasčiausias virdulys užvirs greičiau nei ant kaitlentės pastatytas. Paprastai, vidutiniai, buitiniai virduliai užverda per 2-3 minutes. Maždaug tiek laiko pakanka įsidėti į puodelį kavos, cukraus ir dar susitepti rytinį sumuštinį. Taigi, pats tas nuolat skubantiems žmonėms.

Nereikia bijoti, jog virdulys „pervirs“

Ko gero kiekvienas gyvenime esame atsidūrę situacijoje, kuomet uždėjome virdulį ant kaitlentės, pamiršome, nuėjome į dušą, o tuomet tas penkias minutes duše ėjome iš proto klausantis įkyraus arbatinio „giesmės“. Kaimynai ko gero tokia muzika taip pat neliko sužavėti. Taip, užmaršumas yra natūralus dalykas, tačiau tai nėra gerai kuomet reikalai pasisuka apie ugnį. Užmiršus virdulį ir išėjus pas kaimynę, vanduo gali išvirti, o arbatinis užsiliepsnoti. Tokių problemų nekyla su šiuolaikiniais virduliais. Jie pasiekus virimo temperatūrą išsijungia.

Mažiau šansų, jog nusideginsite rankas

Klasikiniai virduliai ant viryklės rankeną turi viršuje. Taigi verdant garas įkaitina rankeną. Ir nors ji dažnai aprašoma kaip „atspari karščiui“, tačiau realybėje ji tikrai nėra šalta. Neatsargiai paėmus galima nusideginti. Todėl dažnai prireikia papildomos šluostės ar kepimo pirštinės norint saugiau paimti virdulį. Tuo tarpu elektriniai virduliai yra su rankena šone, tad ji neįkaista virimo metu ir galima be jokios baimės imti virdulį į rankas.

Elektrinis nešvilpia

Nors kai kurie žmonės virdulio švilpimą laiko romantišku, tačiau iš tikro jis erzina, jei esate iš tų, kurie kažką veikia, kol užverda arbatinis. Nesinori bėgti į virtuvę nepabaigus įdomios knygos pastraipos ar nebaigus žiūrėti serialo epizodo. Elektrinis virdulys išsijungia pats, vos tik pasiekia virimo temperatūrą, todėl jei niekur neskubate, galima drąsiai palikti arbatinį virti savarankiškai.

Tikslesnė temperatūra

Jei esate itin preciziškas žmogus, juks reikalingas šiuolaikinis ir daugiau funkcijų turintis elektrinis virdulys, kuriame galima nustatyti temperatūrą. Toks elektrinis virdulys kiek brangesnis, tačiau tikrai to vertas. Juk žinote, kad arbatą bei kavą negalima užpilti verdančiu vandeniu, reikia kiek mažesnės, apie 80-90 laipsnių temperatūros. Tokius virdulius galima užprogramuoti norimai temperatūrai, o kai kurie netgi gali palaikyti norimą temperatūrą apie pusę valandos –  taigi itin patogu, jei prireikia pasipildyti puodelį.