Ar namuose reikalingi smilkalai?

Sakoma, kad smilkalai suteikia ramybės oazė ne tik toje vietoje, kur yra smilkynami, bet ir žmogaus viduje. Smilkalų rūšių yra įvairiausių, tik reikia išsirinkti sau artimiausią aromatą. Na, o smilkalinės, tai vieta, kurioje yra „deginami“ smilkalai. Šios suteikia ne tik vietą smilkalams, bet yra ir unikali namų interjero detalė.

Kuo naudingi smilkalai?

Nuolatinė rutina, darbas, stresas, nerimas, poilsio trūkumas bei begalę neigiamų išorinių veiksnių mus supa kiekvieną dieną. Tam, kad bent šiek tiek pabėgti nuo šių problemų, pasitelkiami smilkalai. Rekomenduojama smilkalus smilkyti ryte, prieš prasidedant dienai, arba vakare, po visos dienos. Geriausia, jog galėtumėte atrasti tokią vietą, kur būtumėte visai vienas, girdėtumėte gamtos garsus ir pamedituotumėte. Šis kasdienis ritualas padės atsikratyti neigiamų emocijų bei išlaisvins protą ir kūną nuo slegiamų problemų.

Teigiama, kad smilkalai padeda tiems, kurie serga depresija, turi problemų su sąnariais, jaučia nuolatinius raumenų ar galvos skausmus. Skirtingos smilkalų rūšys yra atsakingos už tam tikrus jutimus, pavyzdžiui levandos smilkalai sumažina depresijos ir pykčio pojūčius.

Kaip saugiai smilkyti smilkalus?

Jeigu nusprendėte, kad norite namuose smilkyti smilkalus, turite žinoti keletą aspektų, kaip tai saugiai padaryti:

  • smilkalai turi būti smilkomi gerai vedinamoje patalpoje
  • smilkalus smilkyti tik specialiuose induose – smilkalinėse
  • uždegus smilkalus, įsitikinti, kad jų negalės pasiekti vaikai ir gyvūnai
  • jeigu esate nėščia, tuomet reikėtų pasiteirauti šeimos gydytojo, ar toks seansas jums ir vaikeliui būtų tinkamas
  • pasidomėkite skirtingomis smilkalų rūšimis, nes kiekvienas smilkalas atsakingas už skirtingus pojūčius
  • atsižvelkite į tai, kad smilkalai būtų pagaminti iš natūralių ir kokybiškų medžiagų
  • jeigu nemėgstate, jog namuose yra dūmų, prieš smilkinant praverkite šiek tiek langą
  • įsitikinkite, kad smilkalų kvapas jums tinkamas ir nėra erzinantis

 

Na, o svarbiausia atsipalaiduokite ir nusiteikite ramybės minutėlei.

Ar smilkalai kenkia naminiams gyvūnams?

Naminiai gyvūnai nuo žmonių skiriasi, todėl gyvūno šeimininkas turėtų žinoti faktą, kad jeigu jam patinka smilkalų kvapas, nereiškia, kad gyvūnui irgi patiks. Augintiniai turi itin jautrią uoslę, todėl skleidžiami smilkalų aromatai gali juos erzinti. Taip pat labai svarbu, kad toje vietoje, kur yra smilkomi smilkalai būtų tinkamai apsaugoti, kad naminis gyvūnas netyčia neprarytų smilkstamos dalies. Na, ir jeigu smilkstate smilkalus toje patalpoje, kur yra augintinis, pasirūpinkite, kad būtų pravertas langas.

Žinoma, tai nereiškia, kad jūs negalite smilkyti savo mėgstamu smilkalų jeigu turite naminį gyvūną. Reikia tik įsitikinti, kad patalpos yra gerai vėdinamos ir specialiai nesmilkyti smilkalų tuose kambariuose, kur dažniausiai būna augintinis. Jeigu dvejojate dėl naminio gyvūno sveikatos, galite pasiteirauti veterinarų. Jie jums atsakys, kokie kvapai gali erzinti jūsų rūšies augintinį bei jam gali atlikti specialius tyrimus, kurie nustatys, ar jūsų naminis gyvūnas neturi tam tikrų alergijų skirtingiems kvapams.