Kaip išsirinkti šunų maistą internetu?

Šiandien tikrai negalime skųstis šunų maisto pasirinkimo stoka, todėl nieko nuostabaus, kad neretai keliamas klausimas, koks augintinio maistas yra pats geriausias. Žinoma, atsakymas į šį klausimą yra gana paprastas: geriausias maistas yra tas, kuris tinka jūsų augintiniui, tačiau kaip atrasti tą vieną vienintelį pašarą? Žemiau pateikti patarimai padės jums kur kas paprasčiau atsirinkti, koks šunų maistas internetu yra pats tinkamiausias. Taigi, nuo ko pradėti paieškas?

Šuns amžius ir svoris

Pirmiausia reikėtų šiek tiek susiaurinti paieškas ir rinktis tokį maistą, kuris būtų tinkamas jūsų augintinio amžiui ir svoriui. Pavyzdžiui, jei auginate suaugusį 15 kg sveriantį šunį, internetinėje parduotuvėje galėsite pasinaudoti prekių atrankos filtrais ir pasirinkti šias savybes atitinkantį pašarą. Šunų maistas gali būti skirtas jauniems šuniukams, suaugusiems šunims ir senjorams: subalansuotame pašare yra tam tikram augintinio gyvenimo laikotarpiui reikalingų vitaminų ir mineralinių medžiagų. Jei šuo bus šeriamas sausu maistu, svarbu ir tai, koks bus pašaro granulių dydis: mažiems šuniukams bus kur kas lengviau sukramtyti smulkias pašaro granules, tačiau dideliems šunims jos bus pernelyg smulkios, – jiems reikia kur kas stambesnių pašaro granulių.

Svarbiausia – pašaro sudėtis

Pasirūpinkite, kad šuns maistas būtų tinkamai subalansuotas. Nereikėtų pamiršti, kad šunys yra plėšrūnai, todėl jų maisto sudėtyje turėtų būti pakankamai mėsos. Jei rinksitės „Super Premium“ ar „High Premium“ klasės pašarą, galite būti užtikrinti, kad jūsų šuo gaus pakankamai reikalingų maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų. Jei šuo yra alergiškas tam tikrai sudėtinei pašaro daliai, vertėtų išbandyti tokį maistą, kuriame yra tik vienas baltymo šaltinis, pavyzdžiui, antiena, ėriena, kalakutiena, arkliena, ir t.t.

Kaip žinoti, kad pašaras tikrai tinka?

Nei ir aukščiausios klasės pašaras šunims nebūtinai bus tinkamas konkrečiam augintiniui, todėl labai svarbu stebėti jo būklę. Stebėkite, ar augintinis normaliai tuštinasi, o išmatų konsistencija yra normali, įvertinkite kailio būklę bei bendrą augintinio savijautą. Jei nuspręsite pakeisti anksčiau naudotą pašarą nauju,  tą daryti vertėtų palaipsniui – jei leisite šuns organizmui adaptuotis prie naujo maisto, tikėtina, kad tai padės išvengti viduriavimo ir kitų šalutinių reiškinių.