Kraustymo paslaugų išlaidos

Kur begyventumėte ir ką beveiktumėte, ko gero, anksčiau ar vėliau gali tekti pakeisti gyvenamąją vietą. Vaikai užauga ir pakelia sparnus į universitetų miestus, kraustosi į bendrabučius, tada dažniausiai jie turi nedaug daiktų ir persikraustyti padeda tėvai. Dar kiek vėliau kitus, naujus lizdelius suka kurdami savo šeimas. Paprastai 25-35 metų žmonės jau turi sukaupę nemenką turtą: ir daiktų, ir baldų. Tuomet jau tenka kreiptis į perkaustymo paslaugas teikiančias bendroves. Kraustymusi priežastys yra įvairios. Kaip jau minėjome studijos, vėliau komandiruotės, gyvenamosios vietos pakeitimas dėl naujo darbo ar paaukštinimo senajame. Kad ir kokio amžiaus kraustomės, visada aktualiausiu klausimu išlieka optimali kraustymo paslaugų kaina, kuri neskriaustų jaunos šeimos, ar bet kurio kito, vidutinį atlygį gaunančio, žmogaus piniginės.

Įprastai persikraustydami galvojame apie kraustymo paslaugų kainą ir dažnai mūsų pirmoji reakcija į ją būna gan neigiama: „Už perkaustymą mokėti tokią sumą pinigų?! Absurdas!“. Tačiau ar susimąstome, kad į tą kainą yra įskaičiuojama krovininio transporto ir vairuotojo nuoma, atkarpos nuo taško A į tašką B ilgis (nuo kurio priklauso perkraustymo trukmė ir kaina) ir darbo jėga, tai yra vienas pagalbinis žmogus, keli ar net visa komanda. Visgi, kai kuriuos žmones kainos išgąsdina ir jie persikrausto be profesionalų ir specialaus krovininio transporto pagalbos, padedami draugų ir kaimynų.

Mokėdami už perkraustymo paslaugas turėtume matyti ne tik pinigines išlaidas, kurios mums būna tokios skaudžios, bet ir teigiamus aspektus: sutaupome laiko, neišvargstame, esame tikri, kad daiktai ir baldai bus perkraustyti sveiki, o jei ne tai už tai atlygins draudimas ir nereikės jaudintis, kad pasitempsite nugarą. Juokas juokais, bet tiesos yra, kaip ir kiekviename pašmaikštavime. Galų gale, kraustymų srityje dirbantys žmonės turi patirties, perkraustymams reikalingų priemonių ir jie tam yra fiziškai pasiruošę bei dirba greitai. Kraustantis savarankiškai užtruktume kiaurą dieną.