Gražiausios vietos Kanadoje

Kanada yra Šiaurės Amerikoje, viena didžiausių valstybių pasaulyje, kurios krantus skalauja Arkties, Ramiojo ir Atlanto vandenynai. Kraštovaizdis nerealaus grožio, kurį puošia prie vandens esančios įlankos. Kanadiečiai yra ganėtinai ramūs ir svetingi žmonės, pasižymintis nenusilpstamu mandagumo jausmu, galbūt dėl to, kad jie gali bet kada nukeliauti atsigaivinti nauju gyvybės alsavimu gražiausiose Kanados vietovėse.

Niagaros kriokliai

Natūraliai susidaręs vandens ir uolų darinio stebuklas skiria Kanados Ontarijo provinciją ir Niujorko valstiją. Pasienyje esantys krioklių plotas siekia net du šimtus kvadratinius kilometrus. Skaidrus vanduo ir atpalaiduojantys gamtos garsai nukelia į pačias ryškiausias svajones, kai tuo tarpu krentantį vandenį galima išgirsti už kelių kilometrų. Vandens purslai įspūdingai pakyla į viršų, kai tuo tarpu kruiziniai laivai plukdina keleivius visai šalia. Žymųjį vandens griaustinį sudaro trys kriokliai: Amerikos krioklys, Pasagos krioklys ir Nuotakos šydo krioklys. Lankytojus vilioja apžvalgos aikštelė, delfinariumas, muziejai, botanikos sodas ir kazino.

Banfo nacionalinis parkas

Uolėta vietovė, kurioje atsiveria vaizdas į neįtikėtino ryškumo ežerus, dažnai nulietus ledo sluoksniu, peizaže matomi tolumoje esantis didžiuliai kalnai, kurių viršūnes puošia sniego sluoksniai. Čia upės, atrodo lipdamos viena per kitą slepiasi kanjonuose, o mažų krioklių gausa atgaivina šviežiu oru. Draustinis užima beveik šešis tūkstančius kvadratinius kilometrus, kuriame galima pasigrožėti ne tik nepakartojamu ir raminančiu vaizdu, bet sutikti praskrendančius baltagalvius erelius, bevaikštančius juoduosius lokius, grizlius bei bizonus. Vakarais matoma šiaurės pašvaistė gamtovaizdyje nepalieka abejonių, kad Kanada yra nuostabaus grožio šalis.

Vankuveris

Vankuveryje galima pailsėti esančiame Stenlio parke, kur begeriant šiltą kavą galima grožėtis gamtos ir miesto kontrastu. Stenlio parkas yra puiki vieta žiemos pasivaikščiojimams. Vankuveris yra kontrastų miestas, tiek kerinčio grožio, tiek veiklos atžvilgiu. Jeigu norisi trumpam sustabdyti laiką, galima paplaukioti valtimi Ramiajame vandenyne, matant iš tolo kylančias ramias bangas ir besileidžiantį saulėlydį. Vankuveryje galima paslidinėti pakrantės kalnuose, jeigu trūksta aktyvumo arba paprasčiausiai vėsią žiemos dieną norisi sušilti.

Naujoji Škotija

Ši Kanados provincija pasižymi savo romantišku jūreivystės peizažu, kuomet galima pamatyti vandens apsuptoje teritorijoje daug milžinų švyturių, kurie nutiesia kelią žvejams. Plaukiojant valtimi atsiveria puikus, lyg filmuose regimas vaizdas, kuomet nemažas bangas sukelia banginiai, matomi ir patys išnyrantys iš Atlanto vandenyno prie ramybe dvelkiančio pusiasalio. Pasivaikščioti galima ir aplankyti ne vieną nacionalinį parką.