Alytaus miestas – puiki vieta jaunimo saviraiškai

Dzūkijos sostinė, apskrities centras – tai tik keletas apibūdinimų, kuriuos galima išgirsti apie Alytaus miestą. Nors į didžiausių Lietuvos miestų penketuką šis miestas nepatenka, vis dėl to gali pasigirti gausybe įdomių veiklų aktyviam jaunimui.
Jeigu manysime, jog šeštas pagal dydį miestas Lietuvoje jau gali būti laikomas nedideliu, nedvejodami Alytui galime priskirti visus tokiam miestui būdingus stereotipus – emigruojantis jaunimas, mažėjantis gyventojų skaičius, trūksta užsiėmimų, visi apatiški iniciatyvoms…

Alytaus miestas – puiki vieta jaunimo saviraiškai
Tas, kas domisi ir žino, kokios yra Alytaus naujienos, daugeliui iš šių teiginių tikrai galėtų paprieštarauti – šiame mieste tikrai yra nemažai jaunimo, kuris yra ypač aktyvus ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl čia gausu įvairios veiklos.
Jaunimo erdvės ir centrai didina jaunuolių užimtumą ir tuo pačiu skatina jų saviraišką. Galimybė rinktis iš gausybės variantų, leidžia jaunam žmogui nebijoti rizikuoti ir neužstrigti ties viena, galbūt širdžiai ne tokia miela veikla. Jeigu nepatiks šokti, visada galėsi vaidinti, o jeigu ir ši veikla pasirodys ne tokia įdomi – mieste veikiančiose jaunimo politinėse partijose visuomet atsiras kitokių užsiėmimų.

Alytaus miestas – puiki vieta jaunimo saviraiškai
Pasirinkimų skaičius iš ties yra didelis, tačiau norinčių dalyvauti taip pat netrūksta – jaunimui Alytuje kur kas įdomiau ieškoti būdų, kaip save realizuoti įvairioje veikloje, negu šlifuoti ir taip pilką miesto asfaltą.
Mieste toleruojamos įvairios veiklos – katalikiškos organizacijos, skautai, veikia ne vienas internetinis portalas, skelbiantis svarbiausias naujienas tiek jaunimui, tiek bet kuriam kitam miesto gyventojui.
Abejojantiems, jog toks didelis pasirinkimas iš tiesų gali būti naudingas, reikėtų pasidomėti Alytaus jaunimo nuveiktais darbais – ne vienas iš jų išdrįso imtis nuosavo verslo ar realizuoti save muzikoje, šokyje ar kitoje meno srityje.

Alytaus miestas – puiki vieta jaunimo saviraiškai
Kiekvienas mažesnis miestas, galintis suburti bendruomenę, turėtų imti iš šio miesto pavyzdį – tai tobulėjantis miestas su ambicijomis, leidžiantis jaunimui prisidėti prie viso šio progreso. Kuo daugiau užsiėmusio jaunimo, tuo didesnė tikimybė gyventi patrauklioje visuomenėje, kurioje kiekvienam bendruomenės nariui gyventi yra vienodai gerai. O juk dėl gražesnio rytojaus visuomet verta pasistengti.