Kieto kuro katilai – patarimai perkantiems

Ieškote kieto kuro katilo savo namams? Puiki idėja. Kieto kuro katilai itin praktiškas ir ekonomiškas sprendimas norintiems apšildyti savo namus. Svarbu pasirinkti tokį katilą, kuris atlaikytų žiemos šalčio iššūkius. Geriausiai apie tai išmano gamintojai – kurių namų rinka yra būtent tokiose šalyse, kurios pasižymi šalta žiema. Todėl kviečiame apžvelgti kodėl reikėtų rinktis čekišką katilų gamintoją Viadrus.

 

Čekiški katilai Viadrus

Šie katilai yra bene populiariausi Lietuvoje ir Europoje. Tai vienas iš didžiausią patirtį turinčių katilų gamintojų, mat pirmas ketaus katilas Viadrus gamykloje buvo išlietas dar 1888 metais, tad įmonė su tokia patirtimi gali užtikrinti laiko ištestuotą kokybę. Produktai yra patvirtinti EN ISO 9001 ir ISO 14001 sertifikatais. Šis gamintojas turi įvairaus dizaino katilų – nuo retro, klasikinių iki modernių, tinkančių net įvairiems namų dizaino stiliams. Be kieto kuro katilų šis gamintojas taip pat siūlo dujinius katilus, skysto kuro katilus, ketaus radiatorius, ir lauko laužavietes.

 

Daugiau apie kieto kuro katilus

Šie katilai gali būti kurenami keliomis skirtingomis kieto kuro rūšimis. Malkomis – vienas iš sudėtingesnių, bet sodybose ir kaimuose itin populiarių būdų, kadangi ši kuro rūšis yra ganėtinai pigi. Tačiau, svarbu pirkti tokias malkas ir mediena, kuri buvo tinkamai užauginta ir iš tokių tiekėjų, kurie laikosi įstatymų ir atsodina medžius kirtavietėse. Anglimis – vienas iš praktiškiausių būdų, kadangi anglys užima kur kas mažiau vietos už malkas, jas laikyti namuose yra taip pat kur kas paprasčiau, o kūrenasi jos ilgiau, tad kieto kuro katilu nereikia taip dažnai rūpintis ir prižiūrėti, kaip malkomis kurenamu katilu. Pjuvenomis, briketais, granulėmis – vienas iš ekologiškiausių būdų, nes šiai kieto kuro klasei yra naudojamos atliekos, likusios iš medienos, baldų ir kitų medienos produktų gamyklų. Visi šie būdai pasižymi tuo, kad yra itin ekonomiški. Tai yra vienas iš pigiausių būdų apšildyti savo namus žiemą, kai už lango siaučia speigas ir šaltukas barbena į langus.