Šlaitinio stogo įrengimas: ką svarbu žinoti?

Statantieji bei kuriantieji savo namus, turi išmanyti bei atlikti daug įvairių procesų, o šlaitinio stogo įrengimas yra vienas jų. Tad, ką svarbu apie jį žinoti?

Visų pirma, dėmesį verta atkreipti į tai, kad erdvė, esanti po šlaitiniu stogu, t. y., palėpė, jei tik bus tinkamai įrengta, gali puikiai pasitarnauti ir padidinti bendrą naudojimui skirtą plotą. Tik nuo jūsų pačių priklausys, kam nuspręsite paskirti šią erdvę. Joje galite įrengti itin jaukų kampelį, skirtą darbui kompiuteriu ar knygų skaitymui. Taip pat gailite įrengti mini poilsio zoną, kur tikrai tilps bent keli foteliai ir stalas, Dar daugiau, galite šią erdvę iš naudoti ir rečiau naudojamų daiktų laikymui. Galimybių – ypač daug ir tik nuo jūsų pačių priklausys, kurias iš jų nuspręsite realizuoti.

Taigi, jei šią erdvę nuspręsti paskirti tam tikrai veiklai (darbui, poilsiui, saviugdai ir t.t.), ji turės atitikti ir tam tikrus ergonominius reikalavimus. Svarbiausia iš jų bus šie – šviesos aptekimas į aplinką bei draugiška temperatūra. Tad, kaip turėtų vykti šaltinio stogo įrengimas, kad būtų išpildyti šie lūkesčiai?

Kalbant apie palėpės apšvietimą, nesunku pastebėti, kad galime rinktis įvairaus stiprumo dirbtinius šviesos šaltinius ir tokiu būdu susikurti ne tik jaukų, bet ir kokybišką apšvietimą. Tačiau taip pat nereikia pamiršti, kad pats kokybiškiausias apšvietimas yra natūrali dienos šviesa. Taigi, ypač puiku pasirinkimu tampa stoglangiai. Priklausomai nuo erdvės dydžio bei stogo ploto, reikėtų rinktis vieną ar kelis stoglangius. Tiesa, išmintingai pasielgsite ir tuo atveju, jeigu pirmenybę teiksite atveriam stoglangiui – tokiu būdu bus ypač paprasta užtikrinti, kad palėpė bus tinkamai vėdinama, joje neįsiveis pelėsis, o ir jūs patys nuolat galėsite mėgautis gaiviu oru.

Na, o siekiant užtikrinti, kad palėpėje visus metus būtų draugiška temperatūra ir jums būtų patogu bei malonu leisti laiką šioje erdvėje, nereikėtų pamiršti ir apšildymo bei apšiltinimo sprendimų. Taigi, iš anksto numatykite, kokie šilumos šaltiniai bus šioje namų erdvėje (o taip pat ir tai, kiek radiatorių įrengsite palėpėje). Na, ir žinoma, nepamirškite, kad apšiltintas stogas taip pat yra tas sprendimas, dėl kurio palėpėje bus kur kas šilčiau ir jaukiau.

Tags: