Kaip išvalyti orkaitę?

Kai kurie teigia, kad orkaičių valymas yra vienas nemaloniausių virtuvėje atliekamų darbų. Mes su tuo nesutinkame ir priduriame, kad valymas sudėtingas tik tokiu atveju, jeigu nežinote – kaip atlikti darbus. Juk, pavyzdžiui, kai reikalingas orkaičių remontas – mes kreipiamės į specialistus, nes jie žino geriausia. Greita ir pigi pagalba iš Salvata meistrų.

Taigi, kai reikalingas valymas – taip pat reikia specialių žinių, kurios padės net ir didžiausius nešvarumus pašalinti be jokio vargo. 

Jūsų dėmesiui – keli patarimai, kurie padės susitvarkyti su orkaičių nešvarumais be jokio vargo.

  1. Meistrai tikina, kad dažnos gedimų priežastys yra susijusios su tuo, kad žmonės per mažai dėmesio skiria įrangos valymui. Pavyzdžiui, atsiradę pelėsiai gali visiškai sugadinti orkaitę, tad būtinas reguliarus jų pašalinimas. Tam puikiai tinka paprasčiausia soda, kuri sėkmingai pašalina net ir didelius kiekius pelėsių.
  2. Tuo tarpu tiek dujinių, tiek elektrinių orkaičių stiklas turėtų būti valomas su actu, kuris labai puikiai tinka blizgiems paviršiams.
  3. Šiuo metu dažnai naudojamos orkaitės, kurios pačios valo savo vidų, tam naudojami  garai. Jeigu Jūsų orkaitė yra ne tokia – tokiu atveju siūlome paprasčiausiai į dubenį įpilti vandens ir įdėti į orkaitę. Ją įjungus vanduo pradės garuoti ir galiausiai nešvarumai atlimpa. Vėliaus viską pervalykite sausa šluoste.
  4. Reguliariai valykite dureles ir kitas mažas orkaičių “smulkmenas”. Jos labai greitai apsineša riebalais, tad vėliau nuvalyti būna labai sunku. Vilniuje yra ne vienas valymo meistras, kuris pašalins nešvarumus. Tiesa, kainos nėra pigios, tad kur kas geriau rūpintis švara patiems.
  5. Jeigu sugedo orkaitės atsidarymas, tai reiškia, kad galbūt per mažai yra valomi vyriai. Ant jų taip pat dažniausiai kaupiasi riebalai, tad reguliarus valymas yra labai rekomenduojamas.

Netinkama orkaitės priežiūra gali “iššaukti” įvairias problemas. Žinoma, remontas gali padėti jas sutvarkyti. Tokiu atveju taisymas turi būti paliekamas profesionalų rankose. Kitu atveju, neturint patirties, galima padaryti dar daugiau gedimų.  

Meistrai bet kuriuo atveju pasirūpins tinkamesniu taisymu, juolab, jis atvyks į namus, tad viskas – kliento patogumui.