5 būdai sutvirtinti šeimos santykius

Palaikyti šeimoje harmoniją ir taiką yra svarbus ir sunkus darbas. Toli gražu ne kiekvienam tėvui pavyksta iki pat vaikui suaugant palaikyti su juo idealius santykius. Neretai vaikai paauglystėje pradėję maištauti, tęsia tokį elgesį iki pat brandos ir net užaugę su tėvais beveik nebepalaiko artimo ryšio. Dar kitais atvejais su vaikais dar mažumėje tėvai dėl užimtumo ar kitų gyvenimo situacijų nemoka atitinkamai elgtis, todėl vaikas užauga su kompleksais ar baimėm, už kurias tėvai vėliau jaučiasi kalti.

Tėvams reikia įsisąmoninti, kad norint išsaugoti su vaikais stiprų ryšį, tereikia kelių paprastų žingsnių. Tėvystė nėra misija neįmanoma, bet tam reikia būti nuoširdžiai suinteresuotam tapti savo vaiko draugu ir atrama. Štai paprasti, bet naudingi patarimai, kaip sustiprinti santykius šeimoje.

  • Reguliariai vaikams išsakykite savo meilę jiems. Natūralu, kad šeimoje pasitaiko pykčių, bet kiekvienas šiltas meilės išreiškimas padaro savo.

  • Kelionės visai šeimai – kelias į savitarpio bendrumą. Nesvarbu, ar tai – ilgos atostogos užsienyje, ar trumpa išvyka į sodybą su šeimos nariais. Kelionės visai šeimai metu jūs bendrausite, žaisite stalo žaidimus ir stiprėsite kaip komanda.

  • Turėkite mažus šeimos ritualus. Mažiems vaikams šiuos ritualus gali atstoti pasaka prieš miegą arba vakarinis kakavos puodelis. Kiekviena miela reguliariai atliekama smulkmena bus tai, ko vaikas ir jūs lauksite kiekvieną dieną.

  • Leiskite vaikams jums padėti namų ruošoje. Taip ne tik užsiauginsite mažuosius pagalbininkus, bet ir išmokysite juos savarankiškumo.

  • Visuomet valgykite kartu. Pietų ar vakarienės stalas – tai irgi ritualas, kuris suburia šeimą dalintis mintimis ir dienos įspūdžiais. Valgymas atskirai sukurs efektą, priešingą šeimos vienybei.

    Šie praktiški įpročiai jau per kelis mėnesius (ypač jeigu vaikas mažas) padės sukurti ypatingą ryšį su savo atžalomis. Juk šeima – svarbiausia vertybė.