Atostogos Lietuvoje su šeima

Vasara atostogų metas, kai šeimos turi gausybę laiko, kurį gali praleisti drauge. Norisi būti su savo vaikais, bet tuopat metu ir pakeliauti, ištyrinėti naujas vietas, o dar jeigu pavyktų ir ilsėtis… Ar tai įmanoma ? Sunku, ypač leidžiantis į išvykas su mažamečiais vaikais, bet įmanoma. Tačiau, kad išvykos teiktų malonumą visiems šeimos nariams, o netaptų dar didesnio nuovargio priežastimi, būtina kruopščiai viską apgalvoti: pasirinkti maršrutą, lankytinas vietas pritaikytas įvairaus amžiaus šeimos nariams bei daugybė kitų detalių.

Visų svarbiausias žingsnis nuspręsti, kokių atostogų jūsų šeima nori. Ramaus poilsio prie jūros ar pažintinės kelionės po Lietuvos mažuosius miestelius apžiūrinėjant etnografinius paminklus. O gal tiesiog savaitgalio su SPA malonumais Birštone. Renkantis miestą svarbu apgalvoti koks kelionės biudžetas, kiek galite išleisti ir kokias sąlygas gausite nuvykę.

Būsto nuoma reikalauja didžiausių išlaidų. Kiekviename Lietuvos regione, mieste ar miestelyje kainos ženkliai skiriasi. Apgyvendinimas Palangoje ženkliai skiriasi nuo gyvenimo Tytuvėnų krašte ar Druskininkų kurorte. Apsistoti mažuose Lietuvos miesteliuose, kaip Tytuvėnai ar Joniškis yra pakankamai sunku, tačiau labai pigu. Viešbučių ten nerasite, tačiau vietiniai gyventojai tikrai šiltai priglaus savo namuose už dyką ar nedidelį simbolinį mokestį. O ir pusryčiai garantuoti.

Norintys praleisti savaitgalio atostogas pajūryje gali rinktis tarp Nidos, Juodkrantės arba populiariųjų vasaros kurortų – Palangos ir Šventosios. Nida bei Juodkrantė labai tinkamos šeimyninėms atostogos, nes ten ramu, galima ne tik leisti laiką paplūdimyje, bet ir įdomiai bei aktyviai leisti laisvalaikį. Tačiau gyvenamosios vietos įperkamos ne kiekvienam, būstas savaitgaliui ne retai gali atsieiti 200-300 Eur. Tuo tarpu vieno kambario nuoma Palangoje nesieks nei šimto eurų ir pigiau. Nors ramybės čia tikrai nerasite, bet daugybė veiklos ir nuotykiai užtikrinti.

apartamentų nuoma

Kitas žingsnis pasirinkti pramogas. Pagrindinis kriterijus atsižvelgti ar jos bus įdomios visiems šeimos nariams, tiek mažiesiems, tiek suaugusiems. Kartu su šeima labai tinka lankytis muziejuose bei parkuose su žaidimų aikštelėmis, apstatytomis čiuožyklomis ar supynėmis. Pramogų parkai, kuriuose įrengti batutai ar vandens pramogos labai tinka šeimoms, jeigu tik ten įrengtos specialios zonos mažiesiems, kuriuos palikę tėvai galėtų atsipalaiduoti. Lygiai tas pats principas galioja ir maitinimo įstaigoms.

Jau nuo 2014 metų įvairios lankytinos vietos Lietuvoje, pritaikytos ypatingai šeimoms – žymimos specialiu lipduku ,,Palanki šeimai vieta’’. Pamatę jį kelionės metu ar apie tai skaitę tam tikros paslaugos tiekėjo internetiniame puslapyje, galite būti tikri, kad tokioje vietoje bus pasirūpinta visais šeimos nariais.