Kodėl vaikai nori miegoti tėvų lovoje?

Vaikai nori miegoti tėvų lovoje, nes bijo atsiskirti nuo tėvų. Trejų- penkerių metų vaikai bijo pabaisų, vaiduoklių besislepiančių po lovą. Dažniausiai tėvai bando loginiais argumentais įtikinti vaikus, kad jokių pabaisų nėra, o reikėtų tik stebuklingo prožektoriaus, kuris išbaidytų visas pabaisas. Juk prieš neloginius dalykus veikia tik magiški ginklai. Šešiamečiai- septynmečiai vaikai bijo garsų už lango, vagių. Ypatingai jei vaikai jau turėję nemalonumų su paliktais pravertais langais, vagimis kaimynystėje ar namuose.

Kaip vaiką veikia per didelė tėvų globa?

Pastebima, kad nerimastingi vaikai turi per daug globojančius tėvus. Dažnai ši per dedelė globa susijusi su padidėjusiu pačių tėvų nerimastingumu, baimingumu. Iš šio užburto rato išeiti padeda pastikėjimas vaiku, dažnesnis vaiko drąsinimas nei kritikavimas, pagalba jam formuojantis savarankiškus įgūdžius, kaip įveikti kylančias baimes ir nerimą. Dalinkites su vaiku, kaip jūs būdami jo amžiaus, o gal net ir šiandien tvarkotes su savo baimėmis, kokiais būdais jas įveikiate. Būkite su savo vaiku pozityvūs, kantrūs ir nuoširdūs, o svarbiausia, tikėkite, kad jūs drauge su vaiku visa tai įveiksite.

Miegamojo baldai

Miegamasis yra kambarys, kuriame praleidžiame be galo didelę dalį savo gyvenimo. Didelio dydžio  kambariui geriausia rinktis masyvius baldus, kurie užpildys miegamojo kambario erdvę. Tokie baldai atrodys gražiai, o jums vis tiek nepritrūks vietos. Didelių gabaritų miegamojo kambariams taip pat puikiai tinka mediniai klasikinio stiliaus baldai.

Miegamojo lovos

Ypatingai svarbu, lovą tinkamai suderinti su kambario interjeru, kad bendras vaizdas būtų harmoningas. Jei tai klasikinis miegamasis, jame labiausiai tiks medinė lova. Kambariui originalumo suteiks lova su stalčiais. Skoningai suderinti kambario baldai ir dizainas net ir mažos kvadratūros miegamąjį pavers labai jaukiu.

Kaip išrinkti vaikišką lovą?

Renkant lovą vaikams, svarbu atsžvelgti į jų amžių, poreikius, norus. Lova turi būti saugi, kokybiška, ekologiška, pagaminta iš natūralių medžiagų. Vaikas sparčiai auga, todėl reikėtų rinktis funkcionalius baldus, kad nereikėtų jų taip dažnai keisti.