Kokie požymiai parodo apie pradedančius blogėti lytinius santykius?

Lytiniai santykiai yra svarbi, kone kiekvienos poros santykių dalis, kuri gali suteikti ne tik abipusį pasitenkinimą, bet ir tvirtina tarpusavio ryšį. Neretai nutinka, ypač po ilgesnio laiko kartu, kad lytiniai santykiai po truputį vis darosi retesni arba mažiau malonūs, to pasekoje sukeliant stresą ar nerimą dėl pačių santykių kokybės. Kokie požymiai rodo suprastėjusią seksualinio gyvenimo kokybę santykiuose ir kaip galima sugrąžinti blėstančią aistrą į jūsų miegamuosius?

Neretai pirmieji požymiai dėl suprastėjusių lytinių santykių pasirodo per pirmus pusę metų draugystės, kai pradeda slopti lytinis potraukis jūsų antrajai pusei, bet emocinis ryšys vis dar stiprėja. Visa tai suprantama, kadangi dauguma atveju, fizinis potraukis trunka trumpiau nei emocinis prisirišimas prie žmogaus. Tačiau tai nereiškia, kad jūsų santykiai tapo jausmų įkaitais.

Iniciatyvos trūkumas

Ko gero pats paprasčiausias ir lengviausiai pastebimas požymis dėl lytinių santykių pablogėjimo yra sumažėjęs lytinių aktų kiekis. Be abejo, gali būti ir daugybė kitų priežasčių kodėl pastaruoju metu jūs ir jūsų partneris vis mažiau suartėjat lytiškai, tačiau šiuo atveju šnekama bendraja prasme.

Retesni lytiniai santykiai dažnai pasireiškia vienos pusės iniciatyva, paprastai tos, kuri santykių metu būdavo iniciatoriumi. Įprasta, kad vienas asmuo iš poros turi didesnį poreikį seksui negu kitas, taigi neretai santykiuose iniciatyva lytiniams aktams būna vienpusė. O kai ši iniciatyva bent kiek sumažėja, asmuo kuris įprato būti pasyvesniu labai greitai tai pastebi ir gali pasijusti, kad yra nenorimas arba, kad santykiai pradeda žlugti. Taigi ką derėtų daryti šiuo atveju?

Atsakymas labai paprastas- pamėginkite apsikeisti rolėmis. Nenuostabu, kad po kažkurio laiko vienam asmeniui gali šiek tiek pabosti nuolatos inicijuoti veiksmą, bet tai nereiškia, kad jis prarado fizinį potraukį antrajai pusei. Apsikeitimas vaidmenimis ne tik gali sugrąžinti aistrą jūsų miegamajame, bet ir veikti kaip malonus siurprizas santykiuose.

Kiekvieną kartą tas pats

Dar vienas požymis galintis indikuoti lytinio gyvenimo suprastėjimą yra pozicijų įvairovės stygius, bei sutrumpėjusi lytinių aktų trukmė. Kitaip sakant, kai seksu pradedama užsiimti ne dėl noro suartėti, o iš reikalo. O visam tam pasibaigus, įsimaunate atgal rūbus ir toliau užsiimate sava veikla, lyg niekur nieko nebuvo.

Seksas pasidaro kiekvieną kartą toks pats, neįnešant jokios įvairovės ar naujovių, ko pasekoje sumažėja pasitenkinimas ir tolimesnis noras lytiniams aktams. Naujovių ir įvairovės įtraukimas į miegamuosius gali atnešti netikėtų rezultatų, atgaivinant prastėjančius lytinius santykius.

Tyla po sekso bei komunikacijos stygius

Tylėjimas po sekso ne visada indikuoja, kad jūsų seksualinis gyvenimas turi problemų, tačiau komunikacija yra vienas svarbesnių santykių aspektų. Jeigu jūs kažko norite, jeigu kažkas nepatiko, nesidrovėkite pasikalbėti su savo partneriu ir visa tai aptarti. Kas geriau gali žinoti ko jūs norite, nei jūs patys? Atsitinka, kad norint patobulinti savo lytinį gyvenimą vaikinas ieško vaikino pagalbos, bandant išsiaiškinti ko nori jo partneris, šitaip gaunant klaidingus, bendrus patarimus, kadangi visi mes mėgstame skirtingus dalykus. Taigi paprastas patarimas- nebijokite klausti savo partnerio norų, nesidrovėkite komunikuoti.

Suprastėję lytiniai santykiai nebūtinai reiškia pačių santykių prastėjimą, tačiau noras išlaikyti puikų seksualinį gyvenimą yra natūralus ir suprantamas. Svarbiausia neslėpti šių pastebėjimų savyje, nesitikėti, kad iššūkiai pranyks patys  ir kalbėti su savo partneriu, nes kas kitas jei ne jūs patys išspręsite tarpusavyje susidarančias problemas?