Visuomenės sveikatos tendencijos

Visuomenės sveikatos tendencijos

Visuomenės sveikata – labai svarbus rodiklis. Būtent nuo jos didele dalimi priklausys visos šalies likimas: kuo geresnė bus visuomenės sveikata, tuo ilgesnis bus vidutinis gyventojų amžius. Tačiau ir tai – dar ne viskas: taip pat svarbu akcentuoti, kad kuo geresnė bus visuomenės sveikata, tuo mažiau išlaidų patirs sveikatos sektorius. Na, ir taip pat svarbu akcentuoti, kad visuomenės sveikata yra glaudžiai susijusi su ekonomika – sveiki žmonės geba dirbti daug ir itin produktyviai. Taigi, belieka tik pasidomėti, kokios yra visuomenės sveikatos tendencijos?


Ypač džiugina tai, kad vis daugiau žmonių domina atsakymas į klausimą – kas yra sveika gyvensena? Ir tai galima pastebėti iš įvairių detalių: ne tik didėja tokių erdvių, kaip sporto klubai ar sveikatos centrai paklausa bei lankomumas, bet ir ypač gausiai lankomos sveikatingumo stovyklos, bei sveikatingumo užsiėmimai. Dar daugiau, taip pat ypač paklausios tapo knygos apie sveikatingumą, sveikos gyvensenos kursai bei mokymai. Nesunku pastebėti, kad buities prietaisų (kokteilinių, garų puodų ir t.t.), leidžiančių paruošti sveikatai draugiškesnį maistą, pardavimai yra labai aukšti. Aukštais pardavimais pasižymi ir kitos sveikatingumo prekės. Visa tai leidžia daryti išvadą, kad žmonėms yra svarbūs sveikos gyvensenos ypatumai ir jie juos siekia pritaikyti savo kasdienybėje.


Tačiau be šių, itin optimistinių tendencijų, svarbu paminėti ir kitas, ne tokias jau ir džiuginančias. Vertinant statistiką matyti, kad sergamumas tokiomis ligomis, kaip cukrinis diabetas, širdies ir kraujagyslių ligos, yra labai aukštas. Taigi, belieka tik daryti išvadą, kad gyventojai turėtų imtis papildomų sprendimų, kad sumažintų šių ligų tikimybę. Štai, pavyzdžiui, širdies ligų tikimybę gali sumažinti fizinis aktyvumas, o cukrinio diabeto tikimybę – tinkama mityba. Dar daugiau patarimų, kaip pagerinti savo sveikatą, rasite https://sveikatingumui.lt/.