Kokių darbuotojų ieško šiuolaikiniai darbdaviai?

Atrodo, kad darbo skelbimų pasiūla tokia plati, jog kiekvienas ieškantis darbo neturėtų sugaišti nei minutės, kol randa jam patinkančią poziciją. Deja, viskas tik atrodo taip paprasta. Darbuotojai tikina, kad darbo pasiūlymų pasirinkimas labai menkas, darbdaviai tikina, kad nėra darbuotojų, kurie gali dirbti. Akivaizdu, kad susišnekėjimas tarp darbuotojų ir darbdavių nėra labai veiksmingas, tačiau kadangi didesnis poreikis yra darbuotojams – atskleisime, kokių žmonių dažniausiai ieško darbdaviai.

Tinkamas pasiruošimas darbo pokalbiui
Dažnas darbdavys tikina, kad šiais laikais darbuotojai visiškai nesiruošia darbo pokalbiui, ateina paprasčiausiai pasišnekučiuoti ir pamiršta, kad taip pokalbio dalyvių egzistuoja tam tikra hierarchija.

Įdarbinimo paslaugas teikiančioje svetainėje išskiriami šie pagrindiniai darbo pokalbio niuansai, kuriuos dažnai  pamiršta darbuotojas:

⦁ Netinkama apranga ir netinkama asmens higiena.
⦁ Asmuo per mažai domisi, tad atrodo, kad jam visiškai neaktuali ta darbo pozicija į kurią jis pretenduoja.
⦁ Darbuotojai nerodo jokio intereso, jie nepasidomi – kokia tolimesnė pretendavimo tvarka.
⦁ Nemandagus bendravimas – ypač dažnai pasitaikanti problema.
⦁ Taip pat, darbuotojai yra sarkastiški, jie apatiškai bendrauja.
⦁ Akcentuoja, kad nenori mokytis, tačiau tikisi solidaus atlygio.

Ir tai tik pagrindiniai akcentai, kadangi daugelis darbdavių tikina, kad jų yra labai daug. Žinoma, svarbiausia, kad šiuo metu pozicijų labai daug, tad kai kurios galbūt tikrai tinka tik kaip pasitreniravimui.

Darbuotojų nenoras dirbti
Įdomu tai, kad darbuotojai ieškodami darbo net nepagalvoja, jo darbdaviai dažnai mintyse ant jų pyksta, kadangi pastarieji tik imituoja darbo poreikį. Ką tai reiškia? Kad šiuolaikiniai darbdaviai dažnai skundžiasi, kad darbuotojai nenori dirbti, kad jie labai greitai pavargsta dirbti vienoje vietoje, tad be jokio vargo keliauja iš vienos darbo vietos į kitą. Tokiu atveju įmonėms tenka nuolatinė darbuotojų paieška ir taip jie praranda daug laiko. Nieko keisto, kad vis daugiau verslininkų kreipiasi į agentūras, kurios teikia darbuotojų nuomos paslaugas.

Lygiai taip pat darbuotojai vis intensyviau bendradarbiauja su įdarbinimo agentūromis. Kodėl? Vilioja darbdavių išskiriamas nenoras ilgą laiką dirbti vienoje vietoje, o pasirašius sutartį su įmone asmuo tarsi nėra įsipareigojęs vienai vietai. Nors jis turi pastovų darbą, tačiau kiekvieną kartą jo darbo jėgą gali būti paskolinama vis kitai vietai. Puiku? Tikrai taip, kadangi galiausiai patenkinti lieka visi.

O kai agentūrų pasirinkimas toks platus…
Jeigu sutiksite, kad įdarbinimo paslaugos per agentus yra geras pasirinkimas – tokiu atveju nepriklausomai nuo to, kurioje darbo rinkos pozicijoje stovite, reikia rasti tinkamiausią agentūrą. Svarbiausi jos paieškos kriterijai yra legitimumas, kadangi abejoms pozicijoms svarbu, kad viskas būtų atliekama tvarkingai. Taip pat kuo detalesnis susipažinimas su paslaugų sąlygomis, galiausiai, bendradarbiavimas ir pagalba tada, kai jos labiausiai reikia.