Savitarnos skalbyklų mada

Kas svarbiausia viešbučiams bei maitinimo įstaigoms, prabangiems restoranams? Švara bei higiena. Tikriausiai kiekvienas pastebime baltas staltieses, patalus, jaučiame minkštus rankšluosčius. Tai mums rodo įstaigos lygį, patogumą. Tokios įstaigos turi nemažai darbo, kad gautų tokį efektą. Įsivaizduokite, kiek ateina žmonių į viešbučius bei restoranus, o kas kartą po jų, reikia keisti ir rankšluosčius, patalus, staltieses. Tam, kad darbas būtų lengvesnis, maitinimo įstaigos bei viešbučiai turi turėti specialias skalbyklas, kuriose pramoninė skalbimo mašina yra skalbiamos medžiagos.

Žinoma, yra ir savitarnos skalbyklos, tačiau Lietuvoje jos nelabai populiarios, nebent didžiuosiuose šalies miestuose, kur daugiau studentų, kurie galbūt neturi kaip išsiskalbti savo drabužių. Tad telieka naudotis skalbyklomis. Tiesiog tereikia užsimokėti už norimą skalbimo programą, tarkim skalbimas, džiovinimas ir lyginimas, arba tik skalbimas ir galima savo drabužius dėti į pramoninę skalbimo mašina. Visai, kaip ir automobilių plovykloje.

Vilniuje gimsta skalbyklų kultūra, ir vis dažniau žmonės skalbiasi didelius kiekius drabužių būtent ne namie, o savitarnos skalbykloje. Yra ir tokia paslauga, kuri leidžia žmogui net neišeiti iš namų, ir tam tikras darbuotojas atvažiuoja bei surenka drabužius. Juos nuveža į skalbyklą ir gražina juos jau švarius. Pramonine skalbimo mašina galima skalbti ne mažiau, kaip 6 kg drabužių, tad tinkamiausias laikas naudotis šia paslauga, kai skalbiama patalinė ar sunkūs rūbai.