Užliejo butą

Kartais taip nutinka gyvenime, kad netikėtumai užklumpa visai netikėtai, o tu nieko negali padaryti. Kiekvienas norėtų išvengti nemalonių patyrimų, tačiau nuo to nė vienas nėra apsaugotas. Ne išimtis yra ir situacija, kai grįžę į namus, randame juos mirkstančius vandenyje. Tas baisus vaizdas, kai pamatome, jog pro sienas ir lubas sunkiasi vanduo, baldai bei buitinė technika visiškai permirkę. Tokiais atvejai patiriame nemažai streso, kyla daug klausimų, ką dabar daryti? Kaip padengti tokį didžiulį nuostolį? Tačiau tai gali kainuoti tikrai mažiau nervų, jeigu savo būstą esame apdraudę civiliniu draudimu: https://www.ld.lt/bustas/civilines-atsakomybes-draudimas .
Daugeliui žmonių kyla klausimas, kur reikėtų padėti sugedusia, vandeniu užlieta buitinę techniką, kurios jau niekur nebegalima panaudoti. Todėl specialistai pataria, kaip saugiai reiktų tokią nebenaudojama buitinę techniką padėti.
Jokias būdais negalia jos toliau laikyti namuose. Televizoriai ar kompiuterių monitoriai ilgai laikomi kambaryje ilgainiui surenka ore atsiradusias dulkes. Tai atrodytu visai nekenksminga, tačiau dulkių perteklius nuo paviršiaus vėl patenka į orą, kuriuo buto gyventojai kvėpuoja. Toks perteklinis dulkių kiekis ore gali sukelti sveikatos negalavimus, plaučių, bronchų ir t.t. Dar blogesnis atvejis kai tokie neveikiantys prietaisai ilgą laiką stovi įjungti į elektros lizdą. Šiuo atveju jie ne tik renka dulkes, bet ir netikėtai gali įvykti trumpas jungimas. Dėl šių priežasčių rekomenduojama tokių daiktų nelaikyti namuose.
Kitas svarbus dalykas, kai buitinė technika yra sušlapinama užliejus butą, bet vis tiek laikoma gyvenamose patalpose. Tai skalbimo mašinos ar indaplovės. Tokius neveikiančius prietaisus žmonės kartais laiko namuose ir neišmeta, tačiau visiškai nepagalvoja, kad drėgmė, esanti jų viduje neišgaruoja. Ilgainiui atsiranda nemalonus kvapas bei pradeda kauptis pelėsis. Vėl gi, tai yra pavojinga žmogaus sveikatai.
Atsiranda ir tokių žmonių, kurie po vandens užliejimo nelaimės pasilieka tokį prietaisą kaip šaldytuvas. Yra pastebėta, kad dažnai neveikiantį tokį buitinės technikos prietaisą žmonės laiko balkonuose, prieangiuose, pakeisdami jo paskirtį ir naudodami kaip spintelę daiktams susidėti. Tačiau jie nepagalvoja, kad toks prietaiso laikymas yra kenksmingas. Šaldytuvo viduje esantis freonas, laikui bėgant garuoja. Jo garai kenkia žmogaus sveikatai, tačiau gyventojai gali to net nepastebėti.
Tai išvada tokia, kad sugedusius buitinės technikos prietaisus derėtų tučtuojau išvežti į tam skirtus buitinės technikos atliekų punktus. Laikant juos gyvenamose patalpose, galima sukelti sveikatos sutrikimus. Geriausias variantas yra drausti savo būtą civiliniu draudimu ir atsitikus netikėtai nelaimei, visa žala bus atlyginta.