Advokatas gali padėti apskųsti teismo sprendimą

Kartais gyvenime atsiduriama tokiose situacijose, kuriose neplanuojama atsidurti. Tai gali būti netikėti ir neplanuoti nusižengimai įstatymui, taip pat teismo nuosprendžio priėmimai, kurie kelia nerimą ir yra netinkami žmogui, kuriam jie skiriami. Kartais net ir atsidūrus tokiose situacijose, kuriose teismo nuosprendis yra netinkamas, jas galima taisyti. Kaip? Atsakymas paprastas: apskųsti teismo sprendimą.

Skyrybų procese vaikas atiteko ne jums

Galima pateikti daugybę situacijų, kurios yra nepalankios žmonėms. Tai gali būti teismo paskirta laisvės atėmimo bausmė, teismo sprendimas, kad vaiko globėju tampa tik vienas iš tėvų, teismo priskirti alimentai vaikui, kurie gali atrodyti per dideli. Tokiose situacijose tikrai galima kažką pakeisti ir pateikti apeliacinį skundą teismui, kuris paskyrė nuobaudą ar tarė paskutinį žodį.

Įsivaizduokite situaciją. Vyksta skyrybos, tiek vyras, tiek žmona nusprendė nesikreipti į advokatus ir norėdami taikiai išsiskirti, pateikė skyrybų prašymą teismui. Žinoma, teismas skirdamas žmones turi apgalvoti ir tokius niuansus, kaip vaikų globos priskyrimas vienam iš sutuoktinių, turto dalybos, alimentai. Toks sprendimas gali būti priimtinas tikrai ne abejoms pusėms, tačiau tai patvirtinama tik tada, kai būna jau po laiko. Tad, ką daryti, jeigu jūs esate tas, kuris negavo vaiko globos, nors labai to norėjo? Arba ką daryti tokiu atveju, jeigu turtas yra padalintas ne vienodai ir jaučiatės nuskriaustas? Kreiptis į advokatą.

Kaip pateikti apeliacinį skundą?

Advokatai yra tie žmonės, kurie gali padėti apskųsti teismo sprendimą. Apeliacinis skundas – tai yra atsakymas į teismo sprendimo priėmimą. Civilinėje byloje teismo sprendimą galima apskųsti per 30 dienų nuo skundžiamojo sprendimo priėmimo, tad laiko tikrai yra mažai. Dėl šios priežasties geriau nedelsti ir rašyti apeliacinį skundą kuo greičiau. Apeliacinis skundas yra specialus raštas, todėl jo parašyti bet kaip negalima. Kaip rašyti apeliacinį skundą tikrai žino advokatas.

Teisinės konsultacijos – ar jos būtinos?

Teisinės konsultacijos gali padėti apsispręsti, ar apeliacinį skundą verta rašyti pačiam, ar geriau jį patikėti profesionaliam advokatui. Parašius apeliacinį skundą yra tikimybė, kad sprendimas bus pakeistas, todėl tiek teisinės konsultacijos, tiek apskritai paties teisininko nusisamdytas, tikriausiai, yra geriausias būdas pasiekti tai, ko norima.