Kaip auginti pomidorus balkone? Patarimai entuziastams sodininkams, kurie gyvena bute

Iliustracija: pixabay.com/users/pexels-2286921/

Kad pomidorai yra viena vertingiausių daržovių, kokią tik galime suvalgyti, tuo neabejoja niekas. Būtent pomidoruose yra gausu medžiagų, kurios padeda palaikyti sklandų virškinimą, o taip pat ir – odos jaunystę, gaivumą ir stangrumą. Džiugina ir tai, kad pomidorai turi nedaug kalorijų, todėl juos pravartu valgyti ir tuomet, jei norisi išlaikyti dailias kūno linijas. Šios daržovės puikiai tinka patiems įvairiausiems patiekalams (salotoms, mišrainėms, sriuboms, troškiniams, užkandžiams, sultims ir t.t.). Taigi, nieko keista, kodėl pomidorus mėgsta daugelis. Na, o, jeigu jūs gyvenate bute, tai jokiu būdu nereiškia, kad prarandate galimybę mėgautis savo pačių užaugintais pomidorais. Gera žinia ta, kad pomidorų auginimas balkone tikrai yra įmanomas, na, o netrukus išgirsite net kelis puikius patarimus, kurių laikantis, bus galima sulaukti gausaus ir skanaus derliaus. Tad, kaip auginti pomidorus balkone?

Pirmenybę teikite vyšniniams pomidoriukams – jiems tikrai pakaks masyvaus vazono (na, o, būtent vazonui tikrai atsiras vietos, net ir tuo atveju, jei jūsų balkonas yra ypač mažas), be to, jie netruks išsirpti. Vyšniniai pomidoriukai yra itin puikaus bei išraiškingo, sodraus skonio, puikiai atrodo, tad tinka ne tik valgyti, bet ir patiekalams papuošti. Taip pat pirmenybę reikėtų teikti savidulkiams pomidorams 

Laistymas – dar vienas svarbus procesas, kuris, tinkamai vykdomas, padės sulaukti puikaus derliaus. Taigi, atminkite, kad pomidorų nereikia laistyti kasdien, tačiau tai būtina daryti gausiai.  Na, o pabaigai belieka tik priminti, kad balkonas daugeliui žmonių yra ta vieta, kur laikomi patys įvairiausi baldai, daiktai bei augalai. Tačiau nepamirškite, kad jūsų auginamiems pomidorams labai reikia saulės. Tad juos laikykite taip, kad saulės šviesos neužgožtų nei nereikalingi daiktai, nei baldai, nei augalai. Dar daugiau naudingų patarimų rasite užsukę į https://darzininkyste.lt/.