Poros santykių etapai

Poros santykių etapai

Šeimos santykiai bei šeimos seksualiniai santykiai – individualūs bei ypatingi. Tačiau svarbu akcentuoti, kad yra ir bendrų dalykų. Vienas jų tas, kad kiekvienos poros gyvenimas susideda iš 7 etapų. Daugelis vis dar yra įsitikinę, kad kiekviena pora pereina vos kelis etapus, iš kurių ryškiausi – susižavėjimo bei įsimylėjimo momentai. Tačiau iš tiesų specialistai skiria net 7 porų santykių etapus, apie kuriuos ir kviečiame sužinoti daugiau.


Pirmasis etapas ypač žaismingai yra vadinamas gėlių bei saldainių etapu, kuomet dar tik vyksta susipažinimas. Įdomu tai, kad įvairių sričių specialistai vieningai sutaria, kad žmonės būtent šio etapo metu yra linkę pasaulį matyti šviesesnėmis spalvomis. Dar daugiau, žmonės linkę pasirodyti geresniais, nei yra iš tiesų. Būtent todėl po to seka taip vadinamas persisotinimo etapas, kuomet žmonės pavargsta būti tuo, kas nėra ir ima elgtis kur kas natūraliau. Dar įdomiau tai, kad po to seka netgi pasibjaurėjimo etapas, kuomet šalia esantis žmogus ima erzinti, ir atrodo, kad pati geriausia išeitis išvengti erzinančių situacijų, yra išsiskyrimas.

Visgi, tos poros, kurioms pavyksta išgyventi šį etapą, sėkmingai pereina į ketvirtą, kuris tikrai turi kuo nudžiuginti. Šis etapas yra vadinamas ramybės etapu, kuomet jau nebelieka itin dramatiškų barnių, nes poros įgyja išminties. Vėliau seka pareigos bei pagarbos etapas, kuomet kiekvienas iš poros narių ima galvoti, ką galėtų padaryti vardan savo partnerio. 6 – asis etapas yra vadinamas draugystės etapu, tačiau iš tiesų būtent šiame etape žmonės ima ypač stipriai vienas kitu pasitikėti. Būtent šio etapo metu, dažniausiai atveriami ir slapčiausi pageidavimai, tad ne viena pora ryžtasi įgyvendinti savo norus ir išbandyti pačius įvairiausius sprendimus, pavyzdžiui, BDSM.

Paskutiniuoju meilės etapu yra vadinamas tikros meilės etapas, kuomet abu partneriai jau būna išgyvenę ypač įvairias situacijas ir yra subrendę meilei, be išankstinių nuostatų ir egoizmo