Verslo idėjos Lietuvoje: kur investuoti?

Turbūt ne kartą teko girdėti, kad kiekvienas, kuris nori gyventi SAU ir tuo pačiu paprasčiau planuoti SAVO laiką – turėtų išbandyti verslo kelius. Nors jie dažniausiai labai vingiuoti ir duobėti, tačiau galimybė gyventi kur kas laisviau – vilioja daugelį.

Plačios verslo eksporto galimybės

Žinoma, patys pirmi žingsniai verslo sferoje nėra paprasti. Užsiimant verslu Lietuvoje ir nesiplečiant į užsienį yra apsieinama be sunkumų eksportuojant prekes, tačiau siekiant didesnio populiarumo bei aktyvesnių pardavimų – galiausiai vis tiek tenka išbandyti prekių pervežimo į kitas į šalis paslaugą. Žinoma, viskas nėra paprasta, tačiau su informacijos gausa ir išpuoselėta logistika – viskas įmanoma.

IT sektorius

Žinoma, bene daugiausia dėmesio Lietuvoje ir tuo pačiu kitose pasaulio šalyse šiuo metu sulaukia IT sektorius. Gaminamos medžiagos kompiuteriams, kuriami patys kompiuteriai, galiausiai, siūlomos paslaugos, kurios apima IT sektoriaus sferas. Žinoma, šis verslo sektorius šiuo metu yra „ant bangos“, tad tai reikalauja didelio konkurencingumo ir tuo pačiu gerų idėjų, kurias verta realizuoti.

Knygos

Nors dažnas nustemba išgirdęs kad verta investuoti į knygas, tačiau radus tinkamą nišą, kuri dar nėra iki galo išpuoselėta – investicija bus naudinga. Žinoma, reikia taikytis prie šiuolaikinių žmonių poreikių skaityti ne tik popierines, tačiau taip pat ir skaitmenines knygas. Taip pat vis labiau plinta audio knygos, kurios turi gana plačią auditoriją. Vis daugiau dėmesio sulaukia ir lietuviškų knygų eksportas į kitas šalis.

Drabužiai

Norėdamas būti unikalūs rinkoje – turėtumėte gaminti vienetinius, unikalius drabužius, kurie būtų perkami ne tik Lietuvoje, tačiau ir kitose šalyse. Drabužių eksporto kiekiai tikrai auga. Tik reikia pasiūlyti konkrečiai rinkai tai, ką ji nori gauti. Pavyzdžiui, plačiai po pasaulį yra siunčiami lininiai drabužiai, kurių kokybė yra siejama su Lietuvos vardu.

Kiekviena gera idėja verta dėmesio ir tuo pačiu gali atnešti ir tikrai atneš gerus rezultatus. Tik dažniausiai tokios idėjos radimas – reikalauja laiko. O kai ją sugalvosite – tuo pačiu reikia tinkamai išpuoselėti, o tam, žinoma, būtinas nuolatinis darbas.