Kaip pasirinkti tinkamiausią degintos medienos spalvą?

Kai norite parinkti pačią tinkamiausią degintos medienos spalvą jūsų namų aplinkai, tai tampa nelengva užduotimi. Pirmiausiai reikia tiksliai apsispręsti, kokiose vietose naudosite degintos medienos lentas arba dailylentes, kokį stilių norėsite suformuoti savo namuose, o tik tada imti rinktis gaminius.

Į ką atsižvelgti renkantis degintos medienos spalvas interjerui ir eksterjerui?

Jei renkatės medienos spalvą vidinėms patalpoms, nepamirškite, jog ją reikia priderinti prie baldų ir kilimų, kitų buities aksesuarų spalvinės gamos. O jeigu šią medieną naudosite išorės apdailai, tada pasistenkite, kad ji derintusi prie stogo dangos spalvos, sklype esančių mažosios architektūros statinių spalvos. Ypač reikia išlikti atidiems, jei imatės naujo namo statybos, nes tada pastato fasadas taps pagrindine ašimi, prie kurios teks derinti kitus pasirinkimus.

Ką galima pasakyti apie degintos medienos spalvų paletę?

Nors deginta mediena garsėja natūralios žemės atspalvių gausumu, tačiau labiausiai dėmesį atkreipia ryškiai juodo, spėjusio suanglėti paviršiaus lentos, kurios yra mėgstamos už šiurkštų, grublėtą paviršių. Kadangi tokios lentos pasižymi išskirtiniu tvirtumu ir atsparumu, jos idealiai tinka namo išorėje. Juodas fasadas yra apibūdinamas kaip tikrai šiuolaikiškas, modernumu spinduliuojantis išorės sprendimas.

Jeigu po stipraus apdeginimo lentų paviršius šiek tiek pašvelninamas, tada dingsta apanglėjimo efektas, atsiranda šviesesni ruožai su išliekančiomis tamsiomis deginimo procese atsiradusiomis struktūromis. Tokia švelnesnių atspalvių gama pasižymi elegantiškumu. Bendras degintos medienos spalvų spektras svyruoja nuo juodos iki rudos ir net pilkšvos spalvos.

Kokios degintos medienos lentos yra pateikiamos rinkoje?

Deginta mediena prekiaujančios parduotuvės pirkėjams dažniausiai siūlo įsigyti maumedžio, eglės ir pušies medžių lentas. Jei maumedis yra vertinamas už išskirtinį tvirtumą ir atsparumą, tai pušies ir eglės medieną pirkėjai renkasi už akiai mielą išvaizdą. Rinkoje figūruoja obliuotos degintos medienos lentos, skirtos vertikaliam ar horizontaliam tvirtinimui. O degintos medienos dailylentės būna ir stačiakampio, ir rombo pavidalų. Jas galima naudoti tiek vidaus, tiek išorės puošybai. Jeigu jus sudomino degintos medienos privalumai ir jos panaudojimo galimybės, susiraskite internete svetainę: sugibanwood.com, ten rasite dar daugiau jus dominančios informacijos.