Sieninės spintos – daugiau jokio chaoso

Turbūt didžiausios moteris persekiojančios problemos buityje yra „neturiu ką apsirengti“ bei „spintoje nėra vietos“. Dar prasčiau, jei abi „bėdos“ iština vienu metu – tai gana kritinė situacija, kurioje sunku įžvelgti šviesą tunelio gale. Mat naujų drabužių įmanoma įsigyti (nors ir ne visuomet parduotuvių pasiūla tenkina), tačiau spintos „išpūsti“ nepavyks. Ką tokiu atveju daryti? Vienas sprendimas gali būti nenešiojamų drabužių atrinkimas ir „utilizavimas“, tačiau, juk visko gali prireikti, o ir mados tendencijos vis sugrįžta. Kitas būdas – perplanuoti bei atnaujinti spintą naujiems, augantiems poreikiams.

Pačiu idealiausiu atveju, būtų gerai, jei kiekvienas šeimos narys turėtų atskirą spintą ar bent jau aiškią spintos dalį ir būtų už ją atsakingas – taip vaikai mokysis tvarkos nuo mažų dienų, vyras nesiskųs vis stokojantis kojinių, o žmona galės vis po truputį atnaujinti garderobą išvengdama kamuojančio klausimo „kur viską sutalpinti“. Siekiant didžiausio kompaktiškumo, kuris itin svarbus ne visuomet erdvumu pasižyminčiuose butuose įsikūrusioms šeimoms, sieninė spinta – puikus pasirinkimas, užtikrinantis efektyvų vietos panaudojimą. Tad kokia spinta turėtų būti, kad atitiktų skirtingus bei kompleksinius šeimos narių poreikius?

Visų pirma, reikėtų išsirinkti tinkamiausią erdvę, kuri šiaip ar taip yra ne itin naudojama. Tai gali būti galinė siena, vieta po laiptais. Šiuolaikinės technologijos leidžia įrengti įvairių formų ir išmatavimų spintas, kurios nebūtinai turi atitikti tradicines. Tuo pačiu tai nereiškia, kad spinta bus mažiau funcionali – įvairios durelės, slankiojančios sistemos padeda sieninę spintą paversti itin praktišku baldu. Negana to, tai gali būti puikus interjero sprendimas, pvz., įmontavus į duris veidrodį, pasirinkus kitą atsispindintį paviršių ar originalų ornamentą. Taigi poreikius atitinkančią spintą įsirengti tikrai įmanoma, tereikia tiksliai žinoti, kokie jie.

Žinia, kad skirtingų šeimos narių spintoms keliami reikalavimai skiriasi. Jei moterims reikia įvairių skyrių ir skyrelių aksesuarams, kaip, pvz., rankinės, delninės, diržai ar kabyklų suknelėms, palaidinėms, vyrai greičiausiai kaip prioritetą įvardins kojinių stalčių. Kita vertus, jų kaklaraiščių kolekcija, šventiniai marškiniai, kostiumai taip pat reikalauja specialaus talpinimo. Na ir galiausiai mažiesiems reikia skirti apatines lentynas arba rinktis reguliuojamo aukščio, kad reikiami daiktai būtų pasiekiami, o neretai ir savarankiškai pertvarkomi. Šios sieninės spintos ypatybės leis chaosą paversti darna ir kasdienis gyvenimas taps daug kokybiškesnis.