Pykčio valdymo receptai agresyviems vairuotojams

Keliuose dažnai pasitaiko nervingų, agresyvių, impulsyvių vairuotojų. Kurie ne retai užkrečia ir tuos į kuriuos yra nukreiptas jų pyktis. Tokie pykčio proveržiai ne retai tampa eismo įvykių ar greičio viršijimo priežastimi. Susipažinkite su keliais paprastais „receptais“, kurie padeda numalšinti ar suvaldyti pyktį vairuojant automobilį. Naudojantis šiais patarimais tausosite savo sveikatą, mažiau nervinsitės, būsite saugesni ir nereikės rūpintis dėl automobilio remonto ir papildomų išlaidų nuostoliams. Siekiant išvengti nesklandumų įvykus nelaimei siūlome apsilankyti http://www.ld.lt/privalomasis-draudimas.

Kai kurie žmonės susierzina patekę į kamštį. Viena iš priežasčių, kodėl eismas lėtėja, yra pernelyg atsargūs ir baikštūs vairuotojai arba priešingai – agresyvūs, nemandagūs ir nesilaikantys saugaus atstumo. Taigi, kartais mes patys tampame savo pykčio priežasties priežastimi. Kelių eismo taisyklės yra sukurtos ne be reikalo, o tam, kad eismas būtų sklandus, o jo dalyviai saugūs. Laikykitės taisyklių, saugių atstumų, neskubėkite ir nevažiuokite lėčiau nei leistina, persirikiuodami nepamirškite kultūros.

Keista, tačiau statistiniai duomenys rodo, kad agresyviu elgesiu kelyje dažniau užsikrečia vairuotojai turintys vaikų, nei bevaikiai eismo dalyviai. Tai stebina, tačiau yra logiška: šeimyninis gyvenimas kupinas iššūkių ir kasdienių buities problemų, kurios eikvoja kantrybę. Kelyje pasistenkite pamiršti asmenines problemas. Klausykite klasikinės muzikos, radijo – to kas jums kelia geras emocijas.
Taip pat racionaliau reaguoti gali padėti vėsus ir gaivus oras, salone. Prasidarykite langą, giliai kvėpuokite.

Kai kurie vairuotojai dažnai kritikuoja kitus eismo dalyvius, tiksliau – jų vairavimo įgūdžius. Tai nieko nepakeis, būkite pozityvūs ir prisiminkite savo pirmuosius bandymus prie vairo.
Galiausiai, nė vienas nesame apdraustas nuo agresyvių vairuotojų emocijų, tačiau bent jau galime patys nebūti katalizatoriais, stabdyti pykčio proveržių bangas šioje grandininėje reakcijoje.