Žmogui mylėti save padeda Reiki

Kai nepadeda įvairūs medikamentai, gali padėti sielos vaistai. Kas slepiasi po šiuo, dabar jau populistiniu tapusiu pasakymu? Alternatyvios medicinos šalininkai patikina, kad tam tikra meditacija šiandien gali tapti puikia alternatyva, leidžiančia mėgautis puikia savijauta, stipria sveikata ir niekad iš akių nedingstančiu užsidegimu. Vienas iš alternatyvios medicinos metodų yra Reiki. Kas tai ir kaip tai veikia?

Nedaug žmonių šiandien žino, kas yra Reiki. Alternatyvus metodas, kurio metu siekiama kūno ir dvasios tobulėjimo, vadinamas Reiki. Tai speciali, gilias tradicijas turinti terapija, kurios metu stengiamasi įveikti stresą. Reiki padeda susigrąžinti sveikatą, žmogus šios terapijos dėka jaučiasi ramesnis ir pasisemia energijos mylėti save ir aplinkinius.

Nuo labai senų laikų Reiki buvo laikomas alternatyviu gydymo būdu. Atsiradęs Azijoje, Reiki buvo plačiai taikytas egzotiškuose regionuose, ypatingai Azijos vienuolynuose. Išvertus iš japonų kalbos Reiki reiškia visuotinio gyvenimo energiją. Su šia terapija žmogus atgauna psichinę bei fizinę sveikatą. Kažkada seniai atsiradusi Japonijoje, ši terapija XIX amžiuje Dr. Mikao Usui dėka atgimė iš naujo ir paplito po visą pasaulį.

Trumpame žodyje „Reiki“ yra užšifruota labai daug. Pirmasis skiemuo simbolizuoja mūsų mintyse ir įvairiose formose esančias reikšmes ir prasmes, o antrasis skiemuo įprasmina galingą gyvybės energiją, slypinčia visur aplink žmogų.

Reiki techniką sėkmingai praktikavo ir Tibeto vienuoliai. Ypatingose Lotoso sutrose dar pirmaisiais mūsų eros amžiais jie užšifravo žmogaus meilę pačiam sau ir vidinės ramybės šaltinį. Po poros šimtų metų ypatingas formulias iš naujo atradęs japonų daktaras Mikao Usui padarė tikrą perversmą šiuolaikinės alternatyvios medicinos srityje. Dabar ne vienas žmogus visame pasaulyje praktikuoja ir užsiima Reiki technika, o jos metu įgauta energija įkvepia juos pasidalinti malonia praktika ir su kitais.