Paskutiniam šildymo mėnesiui susimokėti – paskola

Vilniuje gyvenanti jauna šeima sako, kad paskola be užstato jiems leido išgyventi paskutinįjį šildymo mėnesį bute, kurį jie nuomojasi. Šeima pasakoja, kad nors jų daugiabutis ir nėra labai senas, tačiau šildymo kainos visgi nemaloniai pakuteno jų pinigines.

Sumokėjo daugiau

„Mes su Jonu visada taupome, stengiamės pragyventi. Bet ir vėl, kaip jau nebe pirmus metus, paskola be užstato, Vilniuje gyvenančiai jaunai šeimai ir auginančiai vaiką, yra neišvengiamas dalykas. Jonas dirba gamykloje, kur uždirba truputį daugiau nei 400 eurų. Aš pati esu motinystės atostogose, tačiau vis tiek vis bandau ką nors prisidurti prie pašalpos darydama rankdarbius. O iš Valstybės už motinystę gaunu 300 eurų, čia tiek man išeina nuo buvusios algos. Žinote, kadangi neturime savo būsto, o turime mažą vaiką, tai darosi tikrai sunku su 700 eurų išsiversti. Už nuomą reikia sumokėti 250 eurų, nes gyvename dviejų kambarių bute, kuriame dar dažnai apsistoja ir uošvė arba mano brolis. Tai tarsi reikėtų pasistengti kažkaip geriau gyventi ir gal net trečio kambario reikėtų, bet su tokiomis sąlygomis, kai tam, kad susimokėtume už šildymą, tenka imti paskola be užstato, aš tikrai nemanau, kad greitoje ateityje mums tai pavyktų. Tai šiaip, kai pagalvoju, tikrai yra ir sunkiau gyvenančių žmonių, bet mes nemanome, kad mažiausiai uždirbame, todėl gal ir išleidžiame per daug. Gal tikrai reikėtų maistą valgyti iš „Maisto banko“, o ne iš savęs, tada užtektų visiems. Dabar, pagalvokite, už šildymą paskutinį mėnesį sumokėjome 150 eurų. Tai kas mums lieka iš mūsų pajamų? Jau lieka tik 300 eurų. Iš jų dar reikia ir automobilį apsidrausti, užsipilti degalų, nes Jonas dirba už miesto ir važinėja savo transportu. Man reikia vaistų, nes išsivystęs tam tikras nepakankamumas po nėštumo, vaikui apskritai visko reikia, jis juk naujas žmogus šiame pasaulyje: ir drabužių, ir batukų, ir žaislų, ir lovelės… Žodžiu, nenuostabu, kad paskola be užstato Vilniuje mums būtina. Jeigu gyventume savo gimtinėje, mažame mieste, kuriame kažkada susipažinome, ir iš kurio atkeliavome gyventi į sostinę, tai ir tų pinigų reikėtų tikrai daug mažiau. Tada užtektų visiems visko. Dabar mes negalim taip gyventi, kaip norėtume. Vis turime susispausti. Bet aišku gerai, kad yra ta paskola be užstato, nes tada nereikia prašyti, kad žmonės skolintų, tai daryti būtų labai nemalonu“, – pasakoja jauna mama.

Paskolą atiduos

Visgi, nors dabar jų sąskaitoje yra greita paskola be užstato, šeima žiūri į viską gana pozityviai ir sako, kad, kol tarpusavio santykiai yra geri, tai visus sunkumus galima nugalėti. Jonas sako: „Ai, tai kad čia jau ne pirmi metai tenka imti ta greita paskola be užstato. Bet nieko tokio, nes tos paskolos be užstato ilgalaikes, neturi grąžinti ten per kokią savaitę. Paprastai suteikiamas ilgesnis laikas, ir per tą laiką ir grąžinu. Tai po truputį, kas mėnesį išsimoku, ir visai gerai sulaukiame kitos žiemos. Aišku, gaila, kad vis nepavyksta susitaupyti tiek, kad paskolos be užstato internetu nereikėtų imti, kai prasideda naujas šildymo sezonas, bet kažkaip tikimės, kad dabar, kai žmona jau greitai pradės dirbti, ir vaikas išeis į darželį, bus paprasčiau viskas ir nebereikės daugiau skolintis, o gal galėsim net ir kokį naują baldą nusipirkti“, – sako Jonas.