Įmonės įkūrimas

Didelė dalis jaunų žmonių, kurie vos baigę verslo studijas planuoja nuosavą verslą. Juk nebe reikalo tiek metų buvo mokytasi bei kauptos žinios. Tad, kad žinios būtų realizuotos reikia steigti savo verslą. Verslo idėją nėra lengva sugalvoti, tačiau kai ta idėja gimsta, atrodo norisi, kuo greičiau viską pradėti. Bet tai nėra taip paprasta, kaip kad kartais gali atrodyti. Nors verslo planas ir paruoštas, o visos patalpos bei pavadinimas sugalvotas, reikia pasirūpinti verslo steigimu. Įmonės įkūrimas turi tam tikrus procesus, kurių praleisti negalima, todėl tiesiog pakalbėsime ką reikia žinoti steigiant verslą, bei kokia teisinė įmonės forma šiais laikais patinka jauniems verslininkams.

Paprastai įmonės įkūrimas priklauso tik nuo pačio steigėjo užsispyrimo. Nes čia reikalinga laikas ir kantrybė. Jaunieji verslininkai dažnai daro klaidą ir įmonę steigia internetu, kur yra pigiau bei atrodo greičiau, tačiau tai steigdami veiklą jie negauna naudingų patarimų iš notaro pusės. Taip čia išvengiama komunikacija su notaru ir nereikia su juo bendrauti, tačiau geriau tiesiogiai įsitraukti į įmonės steigimą, nei tai daryti virtualiai.

O jei ir realus, bei virtualus įmonės įkūrimas atrodo sudėtingas, galima visuomet kreiptis į profesionalus, kurie užsiima įmonės steigimais. Kadangi šios įmonės sutvarko visus dokumentus, bendrauja su notarais, o ir duoda naudingų patarimų, kaip geriau vystyti verslą.

Kokios formos įmonę renkasi dabartiniai jaunieji verslininkai? Paprastai tai būna mažosios bendrijos arba uždarosios akcinės bendrovės. Tačiau renkantis UAB steigimą, reikia prisiminti, kad tam reikalingas minimalus įstatinis kapitalas, kuris siekia bent 2,9 tūkst. eurų. Tuomet dar reikalinga ir pažyma, kad įstatinis kapitalas yra sumokėtas. Galiausiai, kiti steigimui svarbūs dokumentai, įstatai, sutartys. Nors viskas ir atrodo išties painu, tačiau nors kartą įsteigus įmonę, kitas kartas būtų daug lengvesnis. Tad iš pradžių reikia kokios nors paramos, pagalbos, todėl įmonės įkūrimas bus daug paprastesnis, jei naudositės profesionalų paslaugomis -> http://www.finbiuras.lt/imoniu-steigimas.html