Pramogos Batumyje

Pagrindinis Gruzijos miestas Batumis pasižymi įvairia pramogų gausa, kuri užtikrins tiek jauniausio, tiek vyresnio amžiaus lūkesčius. Persipynus gruziniška kultūra su šlakeliu Turkiškos įvairovės ir Sovietmečio palikimu paliks įspūdį kiekvienam kelionių gurmanui, nes šis miestas orientuotas ne tik į jūros uostą, naftos išteklių eksportai ir subtropinius vaisius, bet ir su lyg kiekvienais metais plečiamasi turizmo srityje, siekiant tapti vienu geriausiu kurortu. Batumi miesto pramogos nepaliks abejingų, o skrydžiai į Batumį ganėtinai dažni, todėl savo pramogine ir poilsine kelione galima planuotis jau dabar!

Pramogos mažiesiems, prižiūrint tėveliams:
1. Batumi bulvare esantis atrakcionų parkas vaikams žada neregėto linksmumo pramogas.
2. Gegužės 6 parke esančios pramogos nesutrukdys vaikams ir jų tėveliams pasigrožėti delfinariume vykstančiais pasirodymais su galimybe pasiplaukioti su tikru delfinu.
3. Taip pat parke veikia mini zoologijos sodas, kuris pradžiugins mažuosius keliautojus. Batumi Gegužės 6 parke veikiantys atrakcionai aktyviems vaikams leis išsikrauti jėgas.

Pramogos suaugusiems

Naktiniai klubai ir barai, kuriuos verta aplankyti Batumi mieste:
1. Rendez-Vous Lounge naktinis klubas, kuriame vyrauja elektroninė muzika, dažnai atsidurianti didžėjų rankose – tai vienas populiariausių klubų Butamyje.
2. Art-Boulevard dienomis yra šimta penkiasdešimt žmonių talpinantis restoranas, o artėjant vakarui virsta naktiniu klubu, sezono metu galima pasiklausyti gyvos muzikos.
3. Vinyl baras labai populiarus tarp vietinio jaunimo, dekoruotas klasikinėmis vanilinėmis plokštelėmis.
4. Quiet Woman Pub bare galima atitolti į Airišką kultūrą. Nors siūlomas valgiaraštis nėra ilgas, tačiau maistas skanus ir čia galima rasti platų alaus gėrimų pasirinkimą.
5. Black Buddha bare nors gyvos muzikos nėra, tačiau galima pavalgyti sušių, daržovių ir kitų užkandžių.
6. The Boom Boom Beach klubas įsikūręs vietiniame paplūdimyje, kuriame neįmanoma išgirsti populiaraus popso.
7. The Gate klube groja techno stiliaus muzika, siūlomi skanūs gėrimai ir užkandžiai.

Mėgstantiems festivalius verta planuoti skrydžius į Batumį iš anksto:
1. Balandžio mėnesį vykstantis Naminio vyno festivalis perkels į tradicinę vyno gamybos šventovę, kur kalbama apie vynuogininkystės ir vyno gaminimo plėtrą.
2. Birželio mėnesį vykstantis Klaikinės muzikos festivalis kurio metu ieškomi nauji talentai, galima išgirsti Gruzijos klasikinės muzikos kūrinius ir ne tik.
3. Liepos mėnesį Tarptautinis Juodosios jūros džiazo festivalyje galima pasiklausyti viso pasaulio kviestinių džiazo atlikėjų.
4. Taip pat liepos mėnesį vyksta Batumi garfiti meno festivalis, kuriame susirinkę menininkai iš viso pasaulio ir puošia sienas grafičiais.
5. Rugpjūčio mėnuo yra baikerių mėnesis dėl vykstančio Tarptautinio baikerių festivalio.
6. Rugsėjis puikus metas kinui, čia vyksta Tarptautinis Art-House filmų festivalis, kur galima pamatyti besivaržančius dokumentinio, vaidybinio ir trumpametražinius kino kūrėjus su filmais.
7. Tradiciškai, rugsėjo pirmos savaitės pabaigoje vyksta Batumoba miesto šventė, kurioje gausu pramogų, koncertų, dažnai vyksta sporto varžybos.
8. Spalio mėnesį neapsieinama be Tofuzi animacinio kino filmų festivalio.