Savaitgalio plaukimas baidarėmis ir patarimai keliautojams

Gerėjant orams vis dažniau susimąstome apie nuotaikingas pramogas gamtoje. Baidarių nuomotojai teigia, kad artėjant vasarai sparčiai auga ir keliautojų dėmesys baidarėms. Iš tiesų savaitgalinis plaukimas baidarėmis yra viena populiariausių vasaros pramogų visuose Lietuvos regionuose. Jei niekada anksčiau nesate plaukę, neatidėliokite – jau šiandien įvertinkite keliautojams siūlomus maršrutus ir pradėkite galvoti apie kelioninio lagamino turinį.

Kelionės draugai ir maršruto pasirinkimas

Pirmasis jūsų darbas – nuspręsti, su kuo ketinate į šią kelionę leistis. Natūralu, kad plaukdami su vaikais ar vyresnio amžiaus žmonėmis, rinksitės kiek tiesesnius vandens kelius ir pirmenybę skirsite sraunioms upėms, kurios reikalaus mažiau fizinių jėgų ir leis mėgautis ramaus plaukimo privalumais. Jei keliausite su draugais ar jaunimu, greičiausiai rinksitės daugiau iššūkių keliančius maršrutus, kurie pareikalaus fizinio darbo, tačiau tuo pačiu dovanos nepamirštamų pramogų ir užtikrins gerą laisvalaikį.

Būtina pagalvoti ir apie tai, kiek laiko ketinate plaukti. Paprastai savaitgalio plaukimas baidarėmis vykdomas, pasirenkant dviejų dienų kelionę su poilsiu (nakvyne) gamtoje arba vienos dienos plaukimą su ilgesniu stovyklavimu – paprastai keliautojai įsikuria stovyklavietėje, kepa šašlykus, maudosi upėje ir leidžia laiką, žaisdami lauko žaidimus. Beje, galvodami apie nakvynės vietą, pagalvokite, ar miegosite palapinėje, ar ieškosite patogaus nakvynės namuko. Jei renkatės pastarąjį variantą, siūlome patinkančią vietą rezervuoti iš anksto, kadangi vasarai prasidėjus populiariausi sprendimai yra greitai užimami.

Daiktų sąrašas ir savaitgalio biudžetas

Planuodami savaitgalio kelionę baidarėmis, turite pagalvoti apie tai, kokie daiktai jums bus reikalingi plaukimo metu. Būtinai su savimi turėkite neperšlampamų maišų, į kuriuos galėsite supakuoti drėgmės bijančius daiktus, pvz., telefoną ar piniginę. Be to, į neperšlampamus maišus suvyniokite ir atsarginių drabužių komplektą, kadangi kelionės metu tikrai sušlapsite. Būtina pagalvoti ir apie maistą bei gėrimus. Venkite alkoholinių, gazuotų ir saldžių gėrimų, kadangi nuo jų gali pasidaryti bloga, ypač plaukiant karštą vasaros dieną. Turėkite daug geriamo vandens ir kaitros nebijančių užkandžių. Reikalui esant, pasiimkite apsauginių preparatų nuo vabzdžių, nepamirškite tinkamos apsaugos nuo saulės – šiuo atveju jums bus reikalingi apsauginiai kremai, saulės akiniai ir galvos apdangalai.

Planuojant racionaliai, savaitgalio plaukimas neturėtų pareikalauti didelių investicijų. Žinoma, viskas priklauso nuo jūsų pasirinkto maršruto, baidarių nuomotojo įkainių ir kelioninių daiktų sąrašo, tačiau vidutiniškai vieno asmens biudžetas siekia apie 30 eurų. Tiesa, jei ketinate miegoti nakvynės namuke ar nuomoti pirtį, kelionės išlaidos šiek tiek išaugs.