Kepurių mada: etiketas, kurį privalu išmanyti

Galvos uždangalai anksčiau buvo stiliaus kriterijus, o šiuo metu pasirenkami dažniausiai tik tuomet, kai norisi apsisaugoti nuo saulės. Kepurės, tiesa, labai įvairios ir kiekvienas asmuo pagal savo poreikius bei drabužių stilių nesunkiai atras tai, kas jam labiausiai tinka.

Kepurės, žinoma, pasirenkamos pagal stilių, tačiau retas žino, kad labai svarbu įvertinti ir etiketą. Juk kepurių etiketas gali padėti paprasčiau apsispręsti, kokio galvos uždangalo jums reikia. Kartais pasirinkimo net nėra, kadangi reikia naudotis tuo, kas galima.

Supažindinsime su svarbiausiomis kepurių etiketo taisyklėmis, kad kiekvienas asmuo galėtų būti tikras dėl savo aprangos.

1) Sportinio stiliaus kepurės gali būti nešiojamos tik sporto metu arba tuomet, kai užsiimate aktyviu laisvalaikiu. Paskutiniu metu pastebima tendencija sportines kepures su snapeliu dėvėti prie klasikinių suknelių arba kostiumų. Pasirinkus tokį derinį galima atrodyti skoningai, tačiau tam prieštarauja etiketas.

2) Juodos kepurės nešiojamos tik tuomet, kai visa apranga yra kuo ryškesnė. Kitu atveju ir juoda kepurė, ir apranga bus labai neskoningas derinys.

3) Nepirkite kepurės, kuri turi ir snapelį, ir auseles. Kas per daug – tas negražu. Labai dažnai gražiausios kepurės yra tos, kurios yra paprastos.

4) Iššaukiantys užrašai tinkamai tik jaunimui, kuris dar bando maištauti prieš visuomenę. Tiek keptutės, tiek visa apranga gali būti skirstoma pagal amžių, tad venkite tai, kas neatitinka Jūsų amžiaus.

5) Kokybiškos kepurės gaminamos iš kokybiškų medžiagų. Patikėkite, labai puikiai matosi, kiek investavote į galvos apdangalą. Jau geriau viena didesnė investicija ir ilgus metus galėsite džiaugtis kepure.

6) Blizgučiai yra beskonybės simbolis ir jokio skirtumo, kokią aprangą jie puošia. Rekomenduojame vengti kepurių su blizgučiais. Tai tikrai nėra labai skoningas derinys.

Kiekvienas drabužis ir kiekvienas aksesuaras turi savas taisykles, kurių turi laikytis žmonės norintys save vadinti stilingais. Kadangi skirtingose vietose egzistuoja skirtingas etiketas – tas pats drabužis skirtingose vietose turi būti dėvimas skirtingai. Svarbiausia, kad visada galima greitai rasti reikalingą informaciją ir jaustis užtikrintai net ir tose vietose, kurios reikalauja žinių.