Kaip tarnavimas visuomenei gali atnešti sėkmę

Pasidomėjus turtingiausių pasaulio verslininkų sėkmės paslaptimis, galime pastebėti tendenciją: jų pradinis tikslas buvo ne pinigų uždirbimas, o visuomenės gerovė. Jie mąstė, kaip galėtų bent lašeliu pagerinti visuomenės gyvenimą. Taip elgiantis (jei iš tiesų pavyksta daugelio žmonių kasdienybę bent truputį palengvinti) – pinigai anksčiau ar vėliau ateina savaime.

Puikus pavyzdys – lietuvių vystomas projektas Kurgyvenu.lt, kurio dėka visuomenė gali legvai sužinoti įvairiausius faktus apie nekilnojamąjį turtą, pavyzdžiui – apie savo būstą. Be to – šis projektas pasitarnauja ir tiems, kurie nori būstą pirkti arba išsinuomoti, tačiau bijo apsigauti. Kurgyvenu.lt svetainėje galima patikrinti atitinkamo adreso šildymo sąskaitų istoriją, aplinkos taršos lygį, nusikalstamumą bei kitus dalykus, kurie aktualūs esamiems bei būsimiems nekilnojamojo turto savininkams. Taigi projektas naudingas didžiajai daliai visuomenės, o tai reiškia didelę perspektyvą.

Taigi prieiname išvadą, kad norint sėkmingo verslo – reikia galvoti ne apie tai, kaip greičiau uždirbti kuo daugiau pinigų… reikia galvoti, kuo galėtum pasitarnauti visuomenei, kuo tavo produktas ar paslauga galėtų pagerinti žmonių gyvenimus. Tuomet sėkmė ir pinigai ateis patys, o priešingu atveju (jei sieksite tik pinigų) – tikėtina, kad jūs daug ir neuždirbsite. Jei pingiai būtų uždirbami negalvojant apie pagalbą kitiems – tuomet visuomenė vystytųsi lėtai ir tingiai. Taigi sėkmės formulė skambėtų taip: sugalvokite visuomenei naudingą idėją ir ją vystykite per daug negalvodami apie atlygį.