Draudimas – investicija į saugią ateitį

Žmonės į draudimo pasiūlymus reaguoja įvairiai, vieni numoja ranka ir pagreitina žingsnius, antri jaučia pareigą apsidrausti, todėl, kad visi draudžiasi, nors patys nelabai supranta kokia iš to nauda, o treti iš tikrųjų domisi jiems siūlomomis paslaugomis bei stengiasi išsirinkti jiems labiausiai tinkantį draudimo pasiūlymą. Pastariesiems, matyt, yra tekę susidurti su profesionaliais finansų konsultantais, kurie ne tik dirba savo darbą mėgindami parduoti draudimo sutartis, bet iš tikrųjų tiki savo siūlomo produkto nauda, išsamiai konsultuoja savo klientą, dėmesingai aiškinasi jo poreikius, įvertina rizikos veiksnius ir pateikia naudingiausią ir finansiškai optimaliausią draudimo pasiūlymą.

Saugi ateitis yra svarbi visiems žmonėms, nepriklausomai nuo jų amžiaus, lyties, socialinio statuso ar profesijos. Tačiau yra žmonių, kuriems draudimas yra aktualesnis nei kitiems. Paprastai saugumu labiau rūpinasi jaunos šeimos ir rizikingų darbo sąlygų ar profesijų atstovai. Valstybinė darbo inspekcija registruoja nelaimingus atsitikimus darbe. 2014 metais užregistruoti 166 nelaimingi atsitikimai darbo vietoje. Remiantis tų metų statistiniais nelaimingų atsitikimų duomenimis galima daryti išvadą, jog pavojingiausių profesijų atstovai dirba apdirbamosios pramonės srityje, statybose, transporto, miškininkystės ir žemės ūkio srityse. Buvo užfiksuoti ne tik sunkūs sužalojimai, bet ir žūtys. Lietuvoje visi oficialiai dirbantys žmonės turi Privalomąjį sveikatos draudimą, tačiau kartais to nepakanka, tuomet reikia pagalvoti ir apie draudimo paslaugas teikiančias bendroves. Privalomasis sveikatos draudimas (PSD) yra bendras visiems žmonėms, jis užtikrina, kad nelaimės atveju jums teikiamos paslaugos, poliklinikoje ar ligoninėje, būtų nemokamos. Tačiau, kaip jau supratote, yra rizikingų profesijų, kurių atstovai investuodami į draudimą jaustųsi kur kas saugiau.

Draudimas savo istoriją pradėjo prieš kelis tūkstančius metų. Biblijoje galima rasti pasakojimų, kaip žmonės norėdami apsidrausti nuo nederliaus pasekmių – kaupė atsargas. Taigi, tada žmonės suprato, kad kaupti reikia, o dabar kartais pamiršta. Tačiau tam yra skirti įvairūs informacijos šaltiniai, kurie gali suteikti naudingos informacijos apie tai kokią naudą teikia draudimas.