Siuntų pervežimai: rūšys, būdai ir saugumo priemonės

Tikriausiai būtų sunku atrasti žmogų, kuris nebūtų turėjęs reikalų su siuntiniais, kiekvienas esame susidūręs su vienos ar kitos rūšies siuntomis. Ypač šiais laikais, kai lietuviai (į ne tik) nevaržomai ir su dideliu noru keliauja į užsienį įgyti išsilavinimą, mokytis pagal studentų mainų programą, stažuotis, dirbti, įgyti praktikos, atostogauti ar į komandiruotę. Nors šiais laikais laiškams ir siuntoms didelę konkurenciją sudaro internetas, visgi popieriniai laiškai ir siuntų pervežimai neišnyko. O šventiniu laikotarpiu pašte susidarančios ilgiausios eilės netgi leidžia pasidžiaugti, jog žmonės ne tik nepamiršo, kad džiugu siųsti ir gauti, bet ir naudojasi šiomis paslaugomis.

Siuntų pervežimai Lietuvos pašte skirstomi į korespondenciją ir siuntinius.
Korespondencija laikomi siuntiniai neviršijantys 2 kg. svorio. Šie dar skirstomi į mažąsias korespondencijos siuntas ir į didžiąsias korespondencijos siuntas. Mažosiomis laikomos tos, kurios sveria iki 500 gramų, o jų matmenys 381 x 305 x2 0 mm. (ilgis x plotis x aukštis). Na, o didžiosios korespondencijos siuntos sveria nuo 500 gramų iki 2 kilogramų. Ilgio, pločio ir aukščio suma (leistina 2 mm. paklaida) negali viršyti 900 mm., o didžiausias matmuo negali būti didesnis nei 600 mm. Tiesa, jeigu Jūsų siuntinys yra nestandartinės – ritinio formos, tuomet dvigubo skersmens ir ilgio suma turėtų būti lygi arba mažesnė nei 1040 mm, o didžiausias matmuo negali viršyti 900 mm.
Siuntiniais laikomos prekės ir įvairūs daiktai, kurie sunkesni nei 2 kilogramai. Šių siuntų matmenys nėra ribojami.

siuntų pervežimai

Siuntų pervežimai gali būti vykdomi Lietuvos pašte, privačiose siuntų pervežimo paslaugas teikiančiose įmonėse ar per kurjerius. Šiais laikais ne bėda siuntinį gabenti sausuma, vandeniu ar oru. Jūsų užrašyti žodžiais ar siunčiami daiktai pasieks adresatą be didelio vargo.

O, kad siuntiniai ir korespondencija būtų saugūs, adresantas turi pasirūpinti tinkamu įpakavimu ir teisingu adreso užrašymu. Šiukštu, negalima pamiršti atgalinio adreso. Kartais žmonės galvoja, kad jis nėra būtinas, tačiau jis pasitarnauja, jeigu dėl kokių nors priežasčių siuntinys pasimeta ar adresatas būna pakeitęs gyvenamąją vietą. Tokiu atveju, siuntinys ar laiškas tiesiog sugrąžinamas adresantui. Yra galimybė net apdrausti savo siuntinius ir korespondenciją. Bent Lietuvos pašte šiuo metu maksimali draudimo kaina 1 158,48 Eur (4 000 Lt). Pasirūpinkite, kad įpakavimas būtų sandarus, geros kokybės popieriaus, geriausia su apsaugine burbuline plėvele, kuri apsaugo siuntinį ne tik nuo lengvų smūgių, bet ir nuo įbrėžimų, įspaudimų, bei drėgmės. Jeigu siunčiate didesnį siuntinį, geriausiai jį apsaugosite, galutiniam pakavimui pasirinkę trijų sluoksnių gofruoto kartono dėžę. Žinoma siuntą reiktų įpakuoti ir prieš dedant į dėžę. Ir paskutinis dalykas – dėmesingai rašykite adresato ir adresanto adresus.

Siuntų pervežimai – paslauga, kurios vertė didesnė nei jos kaina, nes viena iš maloniausių staigmenų visada yra netikėtas paštininko skambutis į duris ar pilna pašto dėžutė.

Daugiau informacijos apie siuntų pervežimą: http://www.vtranzitas.lt/