Fizinio asmens bankrotas

Bankrutuoti fiziniams asmenims su laiku tampa vis lengviau. Jau daugelyje Europos šalių tokia galimybė fiziniams asmenims yra priimta ir sėkmingai taikoma ne vienerius metus. Tačiau, kaip bebūtų gaila, ne vienas lietuvis, dėl nepakeliamų fizinio asmens bankroto sąlygų paliko gimtinę. Tai padarė dėl to, nes bijojo prarasti savo turtą, o tik tokią išeitį – emigraciją, matė kaip geriausią sprendimo variantą. Taigi, derėtų pasvarstyti, ar fizinio asmens bankrotas Lietuvoje turi daugiau pliusų ar minusų.
Fizinio asmens bankroto įstatymo pertvarka tarp įvairių institucijų vadovų sukėlė nemažai diskusijų: kaip viskas dabar keisis? Kokios galimybės ir lengvatos bus taikomos fiziniams asmenims? Pagrindinė šio įstatymo mintis, fizinį asmenį, kuris užsiima individualia ar ūkine veikla padaryti vėl mokų. Patenkinti kreditorių nustatytas sąlygas bei išlaikyti sąžiningumo bei moralės balansą.
Pats įstatymas, yra aiškiai apibrėžtas, kokiems asmenims bus taikomas. Tai tokiems fiziniams asmenims, kurie turi tiesioginių turtinių interesų susijusių su Lietuvos respublika. Ir tada kai žmogus pasidaro nemokus, terminai visi pasibaigę, o jo skola vis dar viršija ar yra lygi 25 Lietuvos respublikos nustatytiems minimaliems darbo užmokesčiams.
Taigi, galiausiai kai fizinis asmuo baigia tvarkyti visą dokumentaciją ir fizinio asmens bankroto byla yra baigta, jam yra suteikiamos tam tikros lengvatos ir be abejonės apribojimai.
Tokiam asmeniui yra draudžiama parduoti savo nekilnojamąjį turtą arba kitaip su juo tvarkytos. Žinoma, gali būti išimčių, tačiau tik teismo nutarimu.
Fizinis asmuo gali ir toliau užsiimti savo veiklą, tačiau tik tuo atveju, jeigu tos veiklos pagalbą yra mažinami įsiskolinimai kreditoriams. Tačiau jeigu taip nėra, tokio tipo veiklą turi būti nedelsiant nutraukta.
Toks asmuo savo mokesčius moka Lietuvos respublikos įstatymų numatyta tvarka, jokios išimtys nėra taikomos.
Taigi, iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad žmogus paskelbęs bankrotą, vėliau viską gali pradėti iš naujo. Tarsi baigus fizinio asmens bankroto bylą, jis vėl moka mokesčius, tampa mokus ir atsikrato visų skolų. Tačiau ne visuomet taip gali būti, tai mums parodo užsienio šalių vykdoma politika. Vis dėl to, jeigu jaučiate, kad finansuose jums jau nekas, negalite išsimokėti skolininkams, nuosavas verslas vos juda, rekomenduojama iškarto kreiptis į fizinio asmenų bankroto specialistus: https://www.stipruszmogus.lt/bankroto-istatymas1