Kaip išventi žiemos šalčių?

Jums visada šalta? Nebuvo žiemos, kai nesirgote ir neteko gulėti su 39 laipsnių temperatūra? Vis norite šiltesnio būsto, bet neturite šilumos reguliavimo sistemos?

Šaltą žiemą norisi sušilti. Dažnai centrinis, bendras šildymas yra įjungiamas gana vėlai, kai namuose jau yra šalta, o dar kol įšyla ir visus pasiekia šiltas vanduo radiatoriuose, tai galima ir visai mirtinai sušalti ir sustirti iš šalčio. Galima, aišku, ir tiesiog šilčiau apsirengti, bet namuose esanti drėgmė tikrai malonumo mažai teiks.
Šalta būna dėl įvairių priežasčių. Viena iš priežasčių gali būti per mažas kūno svoris. Tai reiškia, kad jūsų kūne yra per mažai riebalinių medžiagų ir jos negali jūsų pastoviai šildyti. Šiuo atveju reikėtų pasitikrinti ar jūsų KMI atitinka normalius, priimtinus standartus. Taip pat gali būti, kad jūsų apranga netinka tam tikromis orų sąlygomis. Daugelis merginų šiais laikais labai nori atrodyti gražiai ir dėl to aukoja savo sveikatą, dažnai serga ar peršąla. Nereikėtų pasiduoti mados bangai, kuri skatina vis ploniau rengtis. Tuo labiau reikėtų prisiminti, kad gyvename ne Londone ir Lietuvos klimato zona nėra šiltesnė. Juk pas mus pavasarį dažnai dar laikosi minusinė temperatūra, o per Velykas dažnai netgi sninga.

Jums nebeteks šalti, nes būtent tokiomis sąlygomis gali pagelbėti šilumos siurbliai, kurie yra puikus variantas nesušalti žvarbų žiemos vakarą. Šilumos siurbliai ir plokšteliniai šilumokaičiai gali padėti ištverti šaltį ir panaikinti tą susidariusią drėgmę namuose. Tuo labiau, kad šilumokaičiai ne tik apšildys jūsų namą, butą ar kotedžą, bet ir padės sutaupyti, neišleidžiant didelių sumų šildymui. Dabar yra įvairiausi šilumokaičiai, kurie skirtingais būdais padeda šiltai sulaukti pavasario, o dienomis, kai nebūsite namuose ir jums nereikės šildymo, galėsite jį reguliuoti ir keisti šilumos kiekį pagal savo poreikius.

Taigi, norint išvengti šalčių, pirmiausia reikėtų sužinoti to šalčio priežastis. Galbūt jūsų svoris yra per mažas, galbūt jūs rengiatės ne tokius šiltus drabužius. Taip pat reikėtų pagalvoti apie gyvenamosios vietos šildymo būdus, galbūt yra žymiai modernesnis ir efektyvesnis šildymo būdas. Nesušalkite ir saugokite savo sveikatą.