Drabužiai motociklininkams

Kokie turėtų būti motociklininko drabužiai? Ar gražūs, įspūdingi, brangūs ir išskirtinai stilingi? Praktiškos prigimties motociklininkai mano, jog svarbiausia ne aprangos madingumas, o patogumas. Pati geriausia apranga yra ta, kurią norisi vilkėti visada, kai sėdatės ant motociklo. Taip pat šios aprangos komplektas būtinai turi atitikti visus motociklininko saugumo reikalavimus. Šalmas yra būtinybė, po to seka patvarios pirštinės, patikimi batai, striukė ir kelnės.

Nuo ko gali priklausyti aprangos tipas?

Anot specialistų, motociklininko aprangos pasirinkimas priklauso nuo jo transporto priemonės tipo. Jei važiuojama bekele, patariama dėvėti papildomas kūno apsaugas. O sportiniu motociklu plentais važiuojantiems asmenims geriausią apsaugą gali suteikti odiniai drabužiai. Pagrindinė teigiama jų savybė – atsparumas trinčiai. Tinkamiausias variantas – odinis kombinezonas. Tačiau tik savaitgaliais ant motociklo sėdančiam keliautojui jis gali būti nepriimtinas. Tokie „turistai“ važiuoja, vilkėdami įprastus laisvalaikio drabužius, avėdami paprastus sportinius batus. Jie rizikuoja smarkiai susižeisti ir geriausiu atveju lovoje praleisti mėnesį, o blogiausiu – keturis mėnesius.

Kokie yra specialių motociklininko džinsų privalumai?

Motociklininkams skirti džinsai ties sėdmenimis ir keliais yra sustiprinti kevlaro pamušalu, kuris yra nedegus ir nelaidus elektrai bei penkis sykius tvirtesnis už plieną. Vilkėdamas šiuos džinsus motociklininkas, jei kartais parkristų važiuodamas ir būtų priverstas slysti užpakaliu plentu, tvirto pamušalo bus apsaugotas, nes jeigu viršutinis džinsų sluoksnis ir perplyš, likęs pamušalas apsaugos nuo rimtesnių sužeidimų. Tad nelaimingo atsitikimo atveju motociklininkas atsipirks sumušimais, o rimtesnių odos pažeidimų išvengs.

Kuo pasižymi tinkami motociklininko batai?

Motociklininko saugumą palaiko ir tinkamas motociklininko apavas. Įprastai jų batų aulai būna aukšti, o padai ir apsaugos pagaminti iš plastiko, kurie apsaugo nuo sužeidimų, kai slystama asfalto paviršiumi. Pagrindinis jų skirtumas nuo įprastinių batų yra tas, kad avarijos atveju jie nenusimauna nuo kojų bei kritimo metu tvirtai laiko koją. Be to, jie turi antkaulių apsaugas ir neplyšta, kai perjunginėjamos pavaros. Toks apavas dėl savo nepatogumo nelabai tinka tam, kad jį avėdamas galėtum praleisti visą dieną, todėl esama ir tokių batų, su kuriais galima ir vaikščioti, ir vaikščioti.Jei jums vis dėlto norisi dar daugiau sužinoti apie motociklininkams skirtus drabužius, jums į pagalbą mielai atskubės internetinės svetainės:  https://www.aleina.lt/79-aksesuarai-drabuziai-iranga konsultantai.